POHOTNA PROFESORKA SLALA BEZOBRAZNE PORUKE UČENIKU: Sve je PRIZNALA, javnosti poznata zbog JEDNOG DETALJA (FOTO)
Lindzi Bauer, Foto: Printscreen/Youtube/Anavarza Kalesi

užas

POHOTNA PROFESORKA SLALA BEZOBRAZNE PORUKE UČENIKU: Sve je PRIZNALA, javnosti poznata zbog JEDNOG DETALJA (FOTO)

Optužbe uključuju sugerisanje organizovanje sastanka „licem u lice“

Objavljeno:

Učiteljica Lindzi Bauer (46), koja je javnosti poznata jer je upoznala princa Vilijama i Kejt Midlton, zloupotrebila je svoj položaj dok je predavala u gimnaziji Koliton u Engleskoj, jer je navodno slala "seksualno-agresivne" poruke učeniku.

Kako piše Miror, Bauer je razvedena majka troje dece i predavala je istoriju i geografiju, ali joj je prošle godine komisija Agencije za regulisanje nastave zabranila da predaje najmanje pet godina.

Priznala je da nije održala odgovarajuće profesionalne granice sa učenikom.

Iako gimnazija nije navedena u izveštaju Agencije, škola potvrdila za Miror da je jedan od njihovih „bivših zaposlenih“ dobio nalog za zabranu.

Optužbe uključuju sugerisanje organizovanje sastanka „licem u lice“, neprimereno ponašanje i komunikaciju sa učenikom van škole o stvarima koje se ne odnose na nastavni plan i program.

Bauer je takođe priznala da je zloupotrebila svoj položaj poverenja „tako što je ohrabrivala učenika u aktivnostima za koje se smatralo da su seksualne prirode“.

Ona je negirala da su njeni postupci bili seksualno motivisani, ali je veće utvrdilo da su svi navodi dokazani i preporučilo „zabranu na neodređeno vreme“.

Mona Sod, koja je predsedavala saslušanjem iza zatvorenih vrata, napisala je da je utvđeno da se Bauer neprihvatljivo ponašala.

„Bauer nije uspela da održi odgovarajuće profesionalne granice sa učenikom u srednjoj školi i zloupotrebila je svoj položaj poverenja, što je uključivalo neprikladnu komunikaciju sa učenikom za koju je Komisija zaključila da je seksualno motivisana“, navedeno je u izveštaju.

Sve se dogodilo između 2018. i 2022. godine, a nakon dojave, škola je pokrenula istragu, pre nego što je pozvala nadzorni organ, a obaveštena je i policija.

Zabrana predavanja izrečena je Bauer u maju 2022. godine. Desetak meseci nakon završetka ročišta, izveštaj je objavljen 1. marta ove godine.

Bonus video:

01:06

Pedagog Repac savetuje roditelje kako da prijave nasilje u školi

(Espreso/ Nova S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.