DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA LUIZE (12): Drugarice je ubadale turpijom, navukle joj kesu preko glave i izgovorile OVO
Luiza Friš, Foto: Polizei

HOROR

DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA LUIZE (12): Drugarice je ubadale turpijom, navukle joj kesu preko glave i izgovorile OVO

Na vrhu je nova slika Luiz i njen datum rođenja – 29. avgust 2010 – i smrti – 12. mart 2023

Objavljeno:

Roditelji ubijene učenice Luize Friš odali su počast svojoj ćerki nakon što su je dve drugarice izbole nasmrt u stravičnom zločinu koji je šokirao Nemačku.

Luiz (12) pronađena je mrtva nakon što je nestala nakon sastanka sa jednom od svojih ubica – po imenu Luisa Halberštat (13) i Ana-Mari Hofman (12) – u Frojdenbergu, blizu Kelna, prošlog vikenda.

Odajući joj počast u čitulji u njihovim lokalnim novinama, rekli su: „Nema reči kojima se može zamisliti nezamislivo. Za nas svet stoji. Ne možete videti tugu, ne možete je čuti, možete je samo osetiti“.

Na vrhu je nova slika Luiz i njen datum rođenja – 29. avgust 2010 – i smrti – 12. mart 2023.

Ispred njene kuće, njeni roditelji su ostavili upaljenu sveću sa rečima: „Sada si zvezda na nebu.“

Čovek koji je otvorio vrata kuće rekao je za Mejlonlajn: „Radije ne bismo ništa rekli u ovom trenutku, hvala.“

U međuvremenu, policijski izvori su rekli da su se pojavili novi detalji zločina – uključujući kako je Luiz 32 puta izbodena turpijom za nokte pre nego što je gurnuta niz strmi nasip u obližnjoj šumi.

Njene ubice su Luizi stavile plastičnu kesu na glavu pre nego što je jedna jezivo rekla drugoj da je „udari kamenom ili će ona ležati pored nje“.

Policija strahuje da je Luiz možda bila živa pre nego što je bačena niz nasip i da je umrla od zadobijenih povreda i uslova temperature ispod nule koji su pogodili ovo područje prošlog vikenda.

Policija, Nemačka policija, Policajac
foto: Printscreen/Youtube/DW Documentary

Istražni izvor je za Mejlonlajn rekao: „Sam čin je bio užasan. Iskusni policajci koji su bili uključeni u mnoge slučajeve ubistava ostali su šokirani ovim zločinom“.

„Ne samo po godinama žrtve već i po godinama osumnjičenih – oružje ubistva tek treba da bude pronađeno i iako smo u početku mislili da bi to mogao biti nož, sada sumnjamo da je to turpija za nokte.“

U subotu su meštani dolazili da odaju počast Luizi, ostavljajući cveće i čokolade u improvizovanom „hramu“ na mestu zločina.

Smatra se da su Luiza i Ana-Marija odvele Luizu u smrt kroz napušteni železnički tunel koji vodi od sela Hohenhain – samo dve milje od Frojdenberga – do šume.

Lokalni stanovnik Tom Holpel (21) vozio je planinski bicikl kroz šumu i stao da oda počast u svetilištu.

Rekao je: „Šokantno je koliko to utiče na vas. Mislim da su zbog starosti onih koji su uključeni oni samo deca. Nisam očekivao da ću biti uhvaćen u sve to, ali me je to zaista uznemirilo. Stalno prolazim kroz ovu šumu i već je prošlo nedelju dana, ali još uvek ne mogu da izbacim to iz glave. Starost žrtve i počinilaca, šta nije u redu sa svetom?“

Zbog njihove starosti, nijednom od ubica se ne može suditi po nemačkom zakonu, a zvaničnici su njih i njihove porodice preselili iz tog područja radi sopstvene bezbednosti.

Nije jasno šta je bio motiv ubistva – neki izveštaji sugerisali su rivalstvo oko dečaka, dok su drugi rekli da je Luiz izjavila da je bila maltretirana i da je bila meta jer je „cinkarila“. To je prvi put u Nemačkoj da su deca tako mlada počinila ubistvo nad žrtvom istog uzrasta i upoređuje se sa slučajem Britanca Džejmija Bulgera.

Obe ubice su takođe besramno postavljale video snimke na svoje TikTok profile kako plešu samo nekoliko sati nakon ubistva, što je takođe šokiralo policiju i lokalnu zajednicu.

Šokantni video snimci na društvenim mrežama izašli su na videlo tokom istraživanja nemačkog novinara VELT-a, koji je otkrio da je jedan od video snimaka plesa postavljen u nedelju, na dan kada je žrtva – poznata samo kao Luiz zbog strogih nemačkih zakona o privatnosti – pronađena.

Komentari ispod navodne objave devojčica na TikTok-u ukazuju na to da je u ceo slučaj umešan i jedan dečak.

Luiza Friš
foto: Polizei

Policija je sada zatvorila naloge sve tri devojke, ali su profili snimljeni i podeljeni bezbroj puta na društvenim mrežama.

Sve tri devojčice su pohađale srednju školu Esther-Bejarano i poznaju se godinama – i čak su opisane kao „najbolje prijateljice“.

Zastave u školi bile su spuštene na pola koplja cele nedelje, a učenicima je ponuđeno savetovanje, a pomen Luiz će se održati u sredu u lokalnoj crkvi.

Tamo je za nju otvorena knjiga saučešća i služba će biti preneta u školu za drugare i drugove iz razreda, dok je crkva rezervisana samo za članove porodice.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.