TRAMPOV MINISTAR PRAVDE IZUZEO SEBE IZ ISTRAGE O RUSIMA: Demokrate traže ostavku!
Foto: Reuters

traje rat u vašingtonu

TRAMPOV MINISTAR PRAVDE IZUZEO SEBE IZ ISTRAGE O RUSIMA: Demokrate traže ostavku!

- Nisam se sastajao ni sa kakvim Rusima da bih razgovarao o bilo kojoj kampanji. Takve izjave su neverovatne i lažne - rekao je Sešns
Objavljeno: 08:01h

Državni tužilac SAD (ministar pravde)Džef Sešns rekao je, posle skandala zbog sastanka sa ruskim ambasadorom, da će izuzeti sebe iz bilo kakve istrage o predizbornoj kampanji Donalda Trampa.

Njega su posle saznanja da je lagao o kontaktima sa ambasadorom Rusije oštro napali demokrati, ali i neki republikanci, zahtevajući njegovu ostavku, ali je dobio snažnu podršku od Donalda Trampa. Tramp je izjavio da ima puno poverenje u Sešnsa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sešns je rekao da nije tačno da se sastao sa ruskim zvaničnicima za vreme predsedničkih izbora kako bi razgovarao o kampanji Trampa.

- Nisam se sastajao ni sa kakvim Rusima da bih razgovarao o bilo kojoj kampanji. Takve izjave su neverovatne i lažne - rekao je Sešns.

Liderka demokrata u Kongresu Nensi Pelozi pozvala na ostavku Sešnsa, zbog laži pod zakletvom.

I lider većine u domu predstavnika Kongresa Kevin Mekarti rekao je da je "u interesu javnosti da se Sešns povuče sa funkcije dok traje istraga o kontaktu sa ruskim diplomatama".

Inače, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da nema detalje o sastancima Sešnsa sa ruskim ambasadorom Sergejem Kisljakom, ali da je "posao ambasadora da se sastaje sa ljudima".

Donald Tramp je, u međuvremenu, optužio demokrate da vode "lov na veštice" protiv Sešnsa.

- Džef Sešns je pošten čovek - rekao je Tramp i optužio demokrate da su "izgubili vezu sa realnošću. Mogao je da odgovori preciznije, ali je jasno da to nije bilo namerno. On nije rekao ništa pogrešno - prenosi AFP.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.