KO JE ĆERKA KIM DŽONG UNA? Kupa se u LUKSUZU, njen otac je posebno PONOSAN NA JEDNO, a evo koliko GODINA IMA (FOTO)
Kim Džong Un i njegova ćerka, Foto: STR / AFP / Profimedia

misteriozna porodica

KO JE ĆERKA KIM DŽONG UNA? Kupa se u LUKSUZU, njen otac je posebno PONOSAN NA JEDNO, a evo koliko GODINA IMA (FOTO)

Nove informacije koje je ove nedelje objavila južnokorejska obaveštajna služba nude uvid u život devojčice za koju neki stručnjaci za Severnu Koreju kažu da je njen otac Kim sprema da jednog dana preuzme zemlju kao njegova naslednica

Objavljeno:

Ćerka Kim Džong-una, Ju-ae, školuje se kod kuće i provodi sve svoje slobodno vreme tako što jaše konje, skija, pliva i, po svemu sudeći, uživa u luksuznom životu čak i dok se njena zemlja suočava sa sve većom prehrambenom krizom, piše the Telegraph.

Nove informacije koje je ove nedelje objavila južnokorejska obaveštajna služba nude uvid u život devojčice za koju neki stručnjaci za Severnu Koreju kažu da je njen otac Kim sprema da jednog dana preuzme zemlju kao njegova naslednica. Vlasti Južne Koreje ne veruju da je Ju-ae zvanično proglašena naslednicom, ali njen iznenadni ulazak u javni život u novembru i sve češća pojavljivanja na čitavom nizu zvaničnih događaja deo su propagande koja ima za cilj da pokaže da će dinastija Kim vladati i u sledećoj generaciji.

Iako je državni mediji često fotografišu, o Kimovoj ćerki se zapravo vrlo malo zna. Pretpostavlja se da ima oko 10 godina, a ovu informaciju otkrio je bivši košarkaš Denis Rodman, koji ju je upoznao dok je još bila beba. Južnokorejska Nacionalna obaveštajna agencija (NIS) kaže da devojčica ima starijeg brata koji ima 13 godina i još jednog mlađeg brata i sestru.

Ćerka Kim Džong Una
Ćerka Kim Džong Unafoto: STR / AFP / Profimedia

Oni veruju da je Kim još uvek dovoljno mlad i zdrav da bi trebalo da imenuje naslednika, kaže Ju Sang-bum, jedan od političara koji je prisustvovao poverljivom sastanku ove nedelje. NIS je takođe otkrio da Kim Ju-ae nikada nije pohađala obrazovnu ustanovu, već se školuje kod kuće u Pjongjangu, rekao je Ju. On je citirao izveštaj NIS-a i rekao da su joj hobiji jahanje, skijanje i plivanje. Posebno je dobra u jahanju, kaže, na šta je njen otac Kim Džong Un veoma ponosan.

Njen beli konj predstavljen je u ceremonijalnoj konjičkoj jedinici tokom velike vojne parade prošlog meseca, gde je Ju-ae zauzela centralno mesto sa svojim ocem i majkom Ri Sol-ju, mašući sa VIP balkona. Simbolika belog konja odavno je ukorenjena u mitologiji vladajuće dinastije Kim. Kim Džong-un je često sniman kako jaše konja da bi pokazao svoju ličnu snagu i herojstvo kao 'vrhovnog vođe'.

1 / 7 Foto: STR / AFP / Profimedia

Kim se takođe školovao u ranoj mladosti u jednoj od raskošnih domova svoje porodice pre nego što je poslat u elitnu školu u Švajcarskoj, gde školarina iznosi 20.000 dolara godišnje. Tamo je koristio pseudonim Pak-un, a njegove bivše kolege su ga zapamtile po tome što je radio gluposti na košarkaškom terenu.

Sve ove informacije dolaze kada stručnjaci kažu da je situacija sa hranom u Severnoj Koreji gora nego bilo kada tokom Kimove 11-godišnje vladavine, kao rezultat pandemije Covid-19 i poljoprivredne politike. Međutim, nema znakova neposredne gladi ili masovne smrti. NIS je zaključio da je teško proceniti tačan broj ljudi u Severnoj Koreji koji su nedavno umrli zbog sve veće nestašice hrane, ali je dodao da smrtni slučajevi od gladi ne izgledaju dovoljno ozbiljni da bi ugrozili Kimov ostanak na vlasti.

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.