OSETILA JE DA JOJ NEŠTO ŠETA PO GLAVI, NIJE NI SANJALA ŠTA ĆE UGLEDATI NA SEBI: Prestravila se istog momenta
Strah, Foto: Profimedia

majko mila

OSETILA JE DA JOJ NEŠTO ŠETA PO GLAVI, NIJE NI SANJALA ŠTA ĆE UGLEDATI NA SEBI: Prestravila se istog momenta

Ona kaže da je trčala u 6:10 ujutro kada je pomislila da je osetila „šaku“ na potiljku

Objavljeno: 17:48h

Ogromna evroazijska sova sa rasponom krila od skoro 1,8 metara napala je ženu iz Engleske na trčanju i prema njenim rečima pokušala da je “pojede”.

Heti Atkinson Smit (27) je ostala skamenjena posle incidenta na svojoj svakodnevnoj ruti za trening u Noriču.

Ona kaže da je trčala duž obale reke, blizu fudbalskog stadiona “Kerou Roud” u 6:10 ujutro kada je pomislila da je osetila „šaku“ na potiljku. Nije znala šta će ugledati kada se okrene, a to je, na njeno iznenađenje, bila ogromna ptica.

Srah
Srahfoto: Profimedia

– Glava mi je bila spuštena, nosila sam slušalice i nisam baš mnogo obraćala pažnju. Onda sam osetila nešto na glavi kao ruka koja mi se spustila preko glave. “Pogledala sam gore i tamo je bila samo jedna ogromna ptica koja se očigledno obrušila. Mislim da je mislila da sam životinja i pokušala je da me pojede. Bilo je tako čudno! Bila je tako velika, to je bilo ono što je bilo strašno. Nikada nisam videla tako veliku pticu u divljini, samo u zoološkom vrtu! – ispričala je ona, piše Dejli Mejl.

Heti kaže da se uplašila da će ponovo pokušati da je dohvati, pa je krenula da beži. Pretpostavila je da je napad isprovocirala njena kosa skupljena u rep, koja je podsećala na rep neke životinje.

Nakon što je bolje pogledala žena je proguglala pticu.

Sova
Sovafoto: Profimedia

– Bio sam siguran da je to ptica grabljivica jer je bila tako velika i imala je kukast kljun. Njeno perje je bilo dve različite nijanse braon boje, a imala je i ovo perje iznad očiju koje je nekako izbočeno – opisala je ona pticu za koju je kasnije saznala da je sova.

Posebno joj je zapao za oči veliki raspon krila koji je bio poput njene visine. Na kraju je otkrila da je u pitanju evroazijska sova koja nije poreklom iz Velike Britanije.

Tokom pretrage na Guglu Heti je otkrila nekoliko vesti o ogromnoj sovi u Noriču, koja je izgleda već duže vreme bila u tom gradu. Neki stanovnici su je često viđali, a navodno je nazvana Alfi.

(Espreso/ Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.