IMALA JE TEŠKE POSLEDICE, A ZATIM I KOBAN KRAJ: Lovci su surovo upucali SOVU UŠARU! (FOTO)
Sova ušara, Foto: Facebobook / Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore

tužan kraj!

IMALA JE TEŠKE POSLEDICE, A ZATIM I KOBAN KRAJ: Lovci su surovo upucali SOVU UŠARU! (FOTO)

I Crna Gora je postala surovo stanište za ugrožene vrste...

Objavljeno:

Na Fejsbuk profilu Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore objavljena je tužna vest koja je potresla mnoge stanovnike Crne Gore.

Naime, velika Ušara postala je žrtva krivolova, a ovaj tužni događaj osvanuo je na društvenim mrežama.

U rano proleće mladunci sove imaju običaj da išetaju iz gnezda, padnu sa drveta i postanu plen pasa i mačaka, zbog čega ih treba vratiti u gnezdo!

Iako nije proleće, ušarama prete nove opasnosti, a ovaj tužni događaj osvanuo je na društvenim mrežama, kada je "Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore" objavio nesrećnu sudbinu jedne ušarke.

- Velika ušara je postala žrtva krivolova! Sovu koju smo jutros preuzeli kod Tehničkih fakulteta i snimili, pokazuje da je upucana iz vazdušne puške i sačmarice!! Informacije o njenom kretanju smo imali od Bloka 9 do Tuškog puta, a primijećena je i na balkonima zgrada. Uprkos trudu veterinara da joj pomognu, ptica je nažalost već imala teške posljedice i doživjela je koban kraj, piše na zvaničnoj stranici Centra za zaštiti i proučavanje ptica Crne Gore.

?‼️ Velika ušara je postala žrtva krivolova! Sovu koju smo jutros preuzeli kod Tehničkih fakulteta i snimili, pokazuje...

Posted by Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore on Среда, 17. фебруар 2021.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.