NOVA AFERA U BELOJ KUĆI: Trampov ministar pravde SASTAJAO SE SA RUSIMA?!
Foto: Reuter

zakuvava se

NOVA AFERA U BELOJ KUĆI: Trampov ministar pravde SASTAJAO SE SA RUSIMA?!

On se dvaput video sa ruskim ambasadorom Sergejom Kisljakom, tvrdi Vašington post
Objavljeno:

Ministar pravde u administraciji Donalda Trampa, Džef Sešns, sastajao se sa ruskim ambasadorom dok je bio još samo senator, i nije otkrio da je imao te kontakte kad ga je komisija upitala za njih, piše Vašington post.

Sešns je bio upitan za ovo u postupku imenovanja na dužnost u administraciji Trampa, i nije otkrio da je u dva navrata prošle godine razgovarao sa ruskim ambasadorom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako piše Vašington post, prvi susret Sešnsa sa ambasadorom Sergejem Kisljakom odigrao u julu, pa opet u oktobru, u svojoj kancelariji, i to dok je, po saznanjima američkih obavještajnih službi, trajala "ruska kampanja protiv američkih predsedničkih izbora".

Ovi susreti mogli bi da ojačaju napore demokrata da Kongres imenuje neovisnog tužioca koji će istražiti ulogu Rusije u američkim predsedničkim izborima.

Podsetimo, Trampov prvi savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin otpušten je posle saznanja da je sa ambasadorom Kisljakom razgovarao o američkim sankcijama Rusiji, pre nego što je Tramp stupio na dužnost, a o ovom razgovoru nije obavestio potpredsednika Majka Pensa. Inače, Sešns je zadužen za nadzor ministarstva pravde, uključujući i FBI, koji vodi istragu o ruskom mešanju u izbore i vezama s Trampovim saradnicima. Upitan na odboru za pravosuđe o tome šta bi učinio da je saznao za dokaze o komunikacijama nekoga iz Trampove kampanje s ruskom vladom, Sešns je tad odgovorio:

- Nisu mi poznate takve aktivnosti. Nisam imao kontakte sa Rusima. Predstavnici ministarstva pravde tvrde da se Sešns sa Kisljakom sastajao u svojstvu člana senatskog odbora, a ne člana Trampove kampanje.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.