ORBAN I ZELENSKI OČI U OČI? Sijarto izneo u javnost NOVE TVRDNJE
Foto: EPA-EFE/MAX BRUCKER

novost?

ORBAN I ZELENSKI OČI U OČI? Sijarto izneo u javnost NOVE TVRDNJE

Sijarto je podsetio da je Orban razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim tokom učešća ukrajinskog lidera na samitu EU 9. februara

Objavljeno: 18:38h

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto izjavio je da Ministarstvo spoljnih poslova radi na pripremama posete premijera Viktora Orbana Kijevu.

„Kada bude vreme za posetu, mađarski premijer će takođe putovati (u Kijev), Ministarstvo spoljnih poslova trenutno radi na njenoj pripremi“, rekao je Sijarto za mađarski portal Index.

Sijarto je podsetio da je Orban razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim tokom učešća ukrajinskog lidera na samitu EU 9. februara.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: Profimedia

Mađarski list „Nepsava“ preneo je ranije da je tokom kratkog susreta s Zelenskim na marginama samita Orban dobio poziv da poseti Kijev.

Za razliku od drugih lidera EU, Orban od početka ruskog napada na Ukrajinu 24. februara 2022. nije posetio Kijev, podseća TAŠ.

Agencija navodi da je iz Orbanovog kabineta navedeno da poseta mađarskog premijera zavisi od napretka u procesu vraćanja prava manjinskih Mađara u ukrajinskoj oblasti Zakarpatje.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.