POŠTENI ČISTAČ NAŠAO ENORMNU SUMU NOVCA DOK JE RIBAO WC: Nije mogao ni da sanja da će ga ovako NAGRADITI
Kupatilo, Foto: Profimedia

neverica

POŠTENI ČISTAČ NAŠAO ENORMNU SUMU NOVCA DOK JE RIBAO WC: Nije mogao ni da sanja da će ga ovako NAGRADITI

Čamindu Amarsinge je čistio kupatilo makon poplave u zgradi jedne TV stanice u Melburnu, kada je pronašao skrivene svežnjeve keša

Objavljeno:

Čistač iz Australije pronašao je oko 90.000 australijskih dolara (57.000 evra) natrpanih u kantu za smeće i rešio da ih vrati vlasniku. Nije mogao ni da sanja da će za svoje poštenje biti nagrađen sa 80 odsto tog iznosa.

Čamindu Amarsinge je čistio kupatilo makon poplave u zgradi jedne TV stanice u Melburnu, kada je pronašao skrivene svežnjeve keša. Uprkos tome što je student, koji se muči da spoji kraj sa krajem odmah je zvao upravu firme, koja je zatim kontaktirala policiju.

– Bilo je previše da bih uopšte brojao, mislio sam da se neko šali sa mnom. Ali kada sam dodirnuo novčanice žute i zelene boje shvatio sam da je to pravi novac – rekao je on za list Herald Sun.

Toalet
Toaletfoto: Profimedia

Policija i vodoinstalater su kasnije izvukli još 1.680 australijskih dolara iz cevi oko toaleta.

Čamindu je rekao da mu je prva pomisao bila da obavesti nadležne.

– Samo sam pomislio: ‘To nije moj novac, pa ne mogu da ga uzmem. Ne znam šta dođavola ovaj novac radi ovde”. Neko ga je možda stavio tamo i planira da se vrati po njega. Nisam želeo da se vrate i da ga pronađu, pa da krenu za mnom – ispričao je student medijima.

Policija je odmah počela da istražuje kako je gomila keša tamo završila, pošto se niko nije javio da ga pokupi. Uspeli su da povežu novac sa čovekom iz Sidneja pod imenom Emerald Ngujen. On je ranije bio optužen za sticanje protivpravne imovinske koristi, ali su optužbe kasnije odbačene. Ngujen je odmah potpisao izjavu kojojm se odriče novca i ne želi da ima ništa sa njim.

Kupatilo
Kupatilofoto: Profimedia

Posle tri godine čekanja da se novac preuzme, sudija Majkl Smit je rekao da Čamindu može da zadrži 72.000 australijskih dolara, a ostatak ide državi.

– Nema razloga da takvo poštenje ostane nenagrađeno – obrazložio je sudija.

Čistač je novac nazvao „blagoslovom“, rekavši da će konačno moći normalno da živi i da ostvari san o karijeri u IT sektoru.

(Espreso/ Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.