U POSLEDNJIH 60 DANA POD ČUDNIM OKOLNOSTIMA UMIRALE SU RUSKE DIPLOMATE: Da li je u toku ŠPIJUNSKI RAT do istrebljenja?
Foto: Fonet/Ilustracija: Espreso.co.rs

misteriozne smrti

U POSLEDNJIH 60 DANA POD ČUDNIM OKOLNOSTIMA UMIRALE SU RUSKE DIPLOMATE: Da li je u toku ŠPIJUNSKI RAT do istrebljenja?

Izuzetno je mala verovatnoća da 6 vrhunskih ruskih zvaničnika umre u 60 dana, bez nekog "katalizatora"
Objavljeno:

U poslednjih 60 dana umrlo je 6 vrhunskih ruskih diplomata. I svi su, osim jednog, umrli na stranoj teritoriji. Neki su ubijeni, uzrok smrti nekih je nepoznat.

Nekoliko smrti je opisano kao posledica "srčanog udara" ili "kraće bolesti", piše sajt Zero Hedge.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

1. Verovatno se sećate ubistva ruskog ambasadora u Turskoj, Andreja Karlova. On je ubijen na otvaranju izložbe u Ankari 19. decembra. Ubio ga je policajac na dužnosti, koji je trebalo da ga obezbeđuje.

2. Istog dana, još jedan diplomata, Peter Poljšikov, ubijen je u svom stanu u Moskvi. Pištolj je pronađen ispod lavaboa u kupatilu, a okolnosti ubistva su još pod istragom. Poljšikov je bio visoki zvaničnik odseka za Latinsku Ameriku Ministarstva spoljnih poslova.

3. Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin, umro je prošle nedelje u Njujorku. Čurkin je prebačen u bolnicu iz svoje kancelarije u ruskom poslanstvu u UN. Prvi izveštaji pokazuju da je umro od srčanog napada, a u toku je detaljno ispitivanje uzroka njegove smrti.

4. Ruski ambasador u Indiji, Aleksandar Kadakin, umro je posle "kraće bolesti", 27. januara. Mediji su objavili da je od ove bolesti patio "nekoliko nedelja".

5. Ruski konzul u Atini, u Grčkoj, Andrej Malanjin, pronađen je mrtav u svom stanu 9. januara. Grčka policija je izjavila da "nije bilo tragova provale". Ali Malanjin je živeo u ulici koja je bila dobro čuvana. Da bi se saznao uzrok smrti, potrebna je dodatna istraga, javio je AFP. Malanjin je bio na udaru kritika iz SAD i EU, a mnogo je doprineo otopljavanju odnosa između Rusije i Grčke.

6. Bivši šef KGB Oleg Jerovinkin, koji je osumnjičen za pravljenje dosijea o Trampu, pronađen je mrtav u svojim kolima 26. decembra, prema pisanju engleskog Telegrafa. Jerovinkin je takođe bio saradnik bivšeg zamenika premijera Igora Sečina, koji je sada na čelu državne kompanije Rosneft.

A ako se ide još dana unazad...

7. Na dan izbora u SAD, ruski diplomata Sergej Krivov je pronađen bez svesti u ruskom konzulatu u Njujorku. Umro je na licu mesta. Početni izveštaji govorili su o tome da je Krivov "pao sa krova", i da je imao povrede nastale dejstvom tupog predmeta. Ruski izvori su kasnije saopštili da je Krivov umro od "srčanog napada". BuzFeed je kasnije pisao o tome da je Krivov bio zadužen za prevenciju špijunaže i sabotaže, što bi ga činilo jednim od ključnih ruskih ljudi u SAD.

8. Novembra 2015. Mihail Lesin, jedan od glavnih savetnika Putina, koji je bio i osnivač medijske kompanije Russia Today, pronađen je mrtav u hotelu u Vašingtonu. Ruski mediji preneli su da je umro od "srčanog udara", ali sudski istraživač utvrdio je povrede nastale dejstvom tupog predmeta.

9. Ako se vratimo još unazad, u septembar 2016., dolazimo do slučaja kada je u krajnje neobičnoj nesreći poginuo vozač Vladimira Putina, dok je vozio zvanični crni BMW Vladimira Putina (Putin nije bio u automobilu).

Sajt Zero Hedge piše o tome da su dobro poznata špijunska smrtonosna oružja sa odloženim dejstvom. Neko vreme posle njihove upotrebe, počinje sistematsko "gašenje" organizma, koje se završava srčanim napadom. Ovo oružje je veoma smrtonosno i ne može mu se ući u trag, dok izgleda kao da je žrtva umrla prirodnom smrću, jer se otrov koji pokreće urušavanje organizma razlaže za nekoliko sati i postaje nemoguć za detekciju.

Kako piše Zero Hedge, izuzetno je mala verovatnoća da 6 vrhunskih ruskih zvaničnika umre u 60 dana, bez nekog "katalizatora".

Ne treba zaboraviti ni tragediju na Božić, kada je ruski vojni avion pao u Crno more i sa sobom poneo 60 članova vojnog hora "Aleksandrov".

Da li je sve ovo jedna velika slučajnost, ili...

(Espreso.co.rs/Zero Hedge)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.