RUSIJA ZAVRNULA SLAVINU! Zaustavljen dotok nafte na KLJUČNOM naftovodu, ovo su zemlje koje OPSKRBLJUJE
Nafta, Foto: Profimedia

NAJNOVIJA VEST

RUSIJA ZAVRNULA SLAVINU! Zaustavljen dotok nafte na KLJUČNOM naftovodu, ovo su zemlje koje OPSKRBLJUJE

Naftovod Družba izuzet je od sankcija koje je Evropska unija nametnula Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, poseća britanska agencija

Objavljeno: 16:37h

Rusija je zaustavila dotok nafte u Poljsku naftovodom Družba, objavio je danas izvršni direktor poljske rafinerije PKN Orlen Daniel Obajtek, javlja Rojters.

"Rusija je zaustavila dotok u Poljsku, za šta smo spremni. Iz Rusije dolazi samo 10 odsto sirove nafte, a zamenićemo je drugim izvorima“, naveo je Obajtek na Tviteru i poručio da se "efikasno osiguravaju zalihe".

Rafinerija PKN Orlen na javela da može u potpunosti snabdevati svoje rafinerije morskim putem i da zaustavljanje isporuke naftovodom Družba neće utiecati na isporuku benzina i dizela potrošačima.

Nafta
Naftafoto: Profimedia

Naftovod Družba izuzet je od sankcija koje je Evropska unija nametnula Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, poseća britanska agencija.

Družba opskrbljuje naftom Poljsku, Nemačku, Mađarsku, Češku i Slovačku, a naftovod je izostavljen iz paketa sankcija kako bi se pomoglo zemljama s ograničenim alternativama nabavke nafte.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.