LUKAŠENKO JE PUTINU SAOPŠTIO NIMALO NAIVNU STVAR: Čeka se rekacija nakon NAJNOVIJEG MOMENTA!
Lukašenko i Putin, Foto: Profimedia

sastanak

LUKAŠENKO JE PUTINU SAOPŠTIO NIMALO NAIVNU STVAR: Čeka se rekacija nakon NAJNOVIJEG MOMENTA!

Nadomak Moskve su se sastali beloruski i ruski lideri

Objavljeno:

Belorusija je spremna da proizvodi borbene avione "Suhoj SU-23" za napade na kopnene ciljeve, jer su se "pokazali efikasnim u Ukrajini", rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom njihovog sastanka nadomak Moskve, prenosi Si-En-En (CNN).

"Čak smo spremni da ih proizvodimo u Belorusiji ako nam Ruska Federacija pruži malo tehnološke podrške", rekao je Lukašenko u Putinovoj rezidenciji u Novom Ogarjovom, javila je beloruska agencija Beita.

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putinfoto: Profimedia

Lukašenko je rekao da Belorusija već proizvodi "hiljade komponenti" za ruske putničke avione MC-21 i "Suhoj Superdžet 100".

Po njegovim rečima, tri beloruske fabrike - dve vojne i jedna civilna, koje su ranije služile za popravke, danas proizvode komponente za avione. Lukašenko je takođe rekao da "nema šanse" da njegova zemlja pošalje vojnike u Ukrajinu osim ako ne bude napadnuta i dodao da ga Rusija "nikada nije pitala" da sa Rusijom uđe u zajednički rat u Ukrajini.

U izjavama maloj grupi novinara međunarodnih medija u Palati nezavisnosti u Minsku, Lukašenko je izbegavao pitanja o umešanosti Belorusije u rusku invaziju Ukrajine i umesto toga je optuživao Zapad za eskalaciju konflikta jer šalje oružje Ukrajini.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.