KRISTINA SE UPUCALA U GLAVU PRED KAMERAMA: Novinarka pre STRAVIČNOG ČINA izgovorila REČENICU OD KOJE SE LEDE ŽILE!
Kristina Čabak, Foto: Printscreen/Youtube/ Rotten Tomatoes Indie

JEDINO SNIMLJENO SAMOUBISTVO

KRISTINA SE UPUCALA U GLAVU PRED KAMERAMA: Novinarka pre STRAVIČNOG ČINA izgovorila REČENICU OD KOJE SE LEDE ŽILE!

Sa svojih 29 godina Kristina nije imala prijatelje, dečka, muža ili decu

Objavljeno:

Jedino snimljeno samoubistvo desilo se 1974. godine na Floridi. Pred kamerama, u programu uživo ubila se Kristina Čabak, novinarka koja se godinama borila sa depresivnim mislima.

Kristinina porodica je bila svesna njenih samoubilačkih tendencija, ali je njena majka odlučila da nikom ne govori ništa kako njena ćerka ne bi ostala bez posla. Čak ni događaj četiri godine ranije, kada je Kristina popila punu šaku pilula, nije je naterao da sve prizna ljudima oko sebe.

Sa svojih 29 godina Kristina nije imala prijatelje, dečka, muža ili decu. Njena prva ljubav stradala je u saobraćajnoj nesreći, a onda je imala još samo jednog dečka kojeg njen otac nije odobravao jer je bio Jevrej.

Godinu dana pre nego što se ubila, odstranjen joj je desni jajnik, a doktori su joj savetovali da u naredne 2 do 3 godine zatrudni jer to kasnije neće biti moguće. Da stvar bude još gora, Kristina se zaljubljuje u kolegu koji prema njoj nije osećao ništa.

Kristina je bila veoma kritična prema sebi i svom radu. Nedelju dana pre samoubistva rekla je uredniku noćnih vesti da je kupila pištolj: "Mislim da je dobra ideja da se uključim uživo i ubijem se". Novinarka je to rekla u šali, a urednik je odmah promenio temu.

Kristinin brat je kasnije priznao javnosti da mu je ona rekla kako planira da se ubije.

Kako se sve desilo?

15. jula 1974. godine Kristina je došla na posao u 9 h ujutru, nakon što je sa majkom popila kafu. Tog dana se ponašala sasvim ozbiljno i smireno. Izveštavajući o važnim vestima okrenula se ka kameri i rekla:

“U skladu s politikom Kanala 40 da verodostojno prikazuje nasilje i krvoprolića, sada ćete imati priliku prvi videti još jednu stvar – pokušaj samoubistva.”

Nakon toga je izvadila pištolj iz torbice i pucala sebi u glavu. Cev pištolja se zadimila, a kosa joj se razletela po celom licu. Izgledalo je kao da joj je vetar razmrsio kosu. Kristina se zatresla, a potom je pala glavom na sto.

Gledaoci su bili svedoci strašnog događaja, a televizija je pozvala hitnu pomoć. Kristina je prevežena u bolnicu, gde je ubrzo preminula. Njeno telo je kremirano, a pepeo rasut po Meksičkom zalivu.

"Bila je užasno, užasno, užasno depresivana. Nije imala bliske prijatelje, nije imala dečka... Bila je usedelica sa 29 godina i to joj je strašno smetalo," ispričala je njena majka.

Po priči Kristine Čabak snimljen je i film.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.