ŽIVO MESO KOJE SE POMERA TERA LJUDE DA POVRAĆAJU: Jeziv snimak doveo do MNOGO TEORIJA, a samo je 1 TAČNA (VIDEO)
Sirovo meso, Foto: PrintScreen/ Twitter/ Steve Stewart-Williams

ljigavo

ŽIVO MESO KOJE SE POMERA TERA LJUDE DA POVRAĆAJU: Jeziv snimak doveo do MNOGO TEORIJA, a samo je 1 TAČNA (VIDEO)

Malo je reći jeziv snimak sirovog mesa postao je vrlo popularan širom virtualnih zajednica

Objavljeno:

Snimak na kom se sirovo meso grči napravio je pometnju na mrežama!

Snimak sirovog mesa preplavio je Tviter. Reč je o komadu junetine koji je u svima izazvao ogromno gađenje. "Kakvo je ovo meso koje treba prvo da ubiješ, pa da pojedeš?", pitanje je koje se u najvećoj meri našlo u komentarima. Potom su se nizale razne teorije, među kojima su pojedini iznosili argumente da je životinja i dalje živa i da pomera svoje mišiće.

To je daleko od istine, a jedan korisnik je objasnio o čemu se radi. Iza ovog fenomena stoji obična so (natrijum hlorid). "Dodavanje soli sveže izrezanom mesu izaziva grč. Natrijum u soli pokreće još uvek funkcionalne neurone u mesu, uzrokujući kaskadu mišićnih kontrakcija", napisao je.

Meso
Mesofoto: Profimedia

Podsetimo, konzumiranje sirovog mesa je uobičajena praksa u mnogim kuhinjama širom sveta. Uprkos tome, i dalje se postavljaju pitanja koliko je bezbedno jesti sirovo meso i da li uopšte postoje zdravstveni rizici. Kada jedete sirovo meso, najveći rizik sa kojim možete da se suočite je bolest uzrokovana hranom, koja se obično naziva trovanjem hranom.

Uzrokuje ga konzumiranje hrane kontaminirane bakterijama, virusima, parazitima ili toksinima. Obično se ova infekcija javlja u vreme klanja ako se creva životinje slučajno preseku i šire potencijalno opasne patogene na meso. Ipak, postoje ljudi koji jedu samo sirovo meso i koji su svoja iskustva otkrili javno.

Pogledajte snimak sirovog mesa o kom se bruji:

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.