SAHRANJENA DEVOJČICA IZ TURSKE ČIJA SLIKA SA OCEM JE POTRESLA SVET: Držao je za ruku dok je bila ZATRPANA! (FOTO)
Otac drži ruku ćerke, Foto: Adem ALTAN AFP Profimedia

tuga

SAHRANJENA DEVOJČICA IZ TURSKE ČIJA SLIKA SA OCEM JE POTRESLA SVET: Držao je za ruku dok je bila ZATRPANA! (FOTO)

U Turskoj je sahranjena devojčica koja je stradala u zemljotresu, a čiju ruku, koja je virila iz ruševina, neutešni otac nije mogao da pusti

Objavljeno:

Devojčica po imenu Irmak, koja je stradala u zemljotresu u Turskoj danas je sahranjena na prenatrpanom groblju u parku Kapicam. Telo devojčice, čiju ruku koja je virila iz ruševina neutešni otac nije mogao da pusti, pokopana je sa brojem 380 i rukom ispisanim imenom.

Fotografija na kojoj se vidi kako je otac drži za ruku, potresla je svet, a prizor je ovekovečio iskusni fotograf agencije AFP Adem Altan, koji je dojurio na mesto događaja iz Ankare.

Na fotografiji se vidi kako Mesut Hancer (49) sedi na ruševinama u Kahramanmarašu i drži ruku svoje 15-godišnje ćerke koja je stradala u snu, kada je pred zoru 6. februara razoran zemljotres pogodio Tursku.

Otac drži mrtvu ćerku za ruku
Otac drži mrtvu ćerku za ruku foto: Adem ALTAN AFP Profimedia

Kada je Altan ugledao ovaj prizor, usmerio je svoju kameru na Hancera sa udaljenosti od 60 metara. Otac, koji je do tada nepomično sedeo, pozvao je fotografa k sebi.

"Snimite moje dete", rekao mu je tihim, drhtavim glasom.

Otac je želeo da svet vidi njegovu i tugu njegove zemlje. I svet ju je video.

"Dok sam snimao, ponavljao sam u sebi 'kolika je to velika bol'. Nisam mogao da zadržim suze. Ostao sam bez reči", rekao je Altan.

Danas je nastala nova potresna fotografija, na kojoj se vidi kako Hancer neutešno sedi kraj groba svoje ćerke.

U razornim zemljotresima koji su u ponedeljak potresli Tursku stradalo je više od 21.000 osoba u toj zemlji i susednoj Siriji.

1 / 6 Foto: MUP

Spasilački timovi, među kojima ima i spasilaca iz Srbije, već od ponedeljka danonoćno tragaju za preživelima u ruševinama.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.