NEMCI I ŠVEĐANI PREGOVARAJU, ŽELE DA DODATNO POJAČAJU UKRAJINU: Stokholm šalje OPASNO ORUŽJE?!
Protivvazdušne rakete, Foto: Profimedia

naoružavanje

NEMCI I ŠVEĐANI PREGOVARAJU, ŽELE DA DODATNO POJAČAJU UKRAJINU: Stokholm šalje OPASNO ORUŽJE?!

Nemačka je zatražila od Švedske da obezbedi lanserne rampe za protivraketni sistem

Objavljeno:

Nemačka i Švedska pregovaraju o novom paketu naoružanja kojim bi Stokholm obezbedio protivvazdušne rakete i lansere za nemačke sisteme IRIS-T u Ukrajini, preneo je danas portal Blumberg pozivajući se na neimenovane izvore.

Nemačka je zatražila od Švedske da obezbedi lanserne rampe za protivraketni sistem kompatibilan sa nemačkim IRIS-T, kao i još municije koja se može koristiti za nemačke sisteme IRIS-T koji se nalaze u Ukrajini.

Kako navodi Blumberg, švedske oružane snage koriste rakete IRIS-T u svom Robotsistemu 98, lansirnoj rampi koja se pokreće na terenu pomoću oklopnih vozila na gusenicama, a krajem prošle godine vlada Švedske objavila je da će Ukrajini isporučiti PVO sistem, ne precizirajući kojeg tipa.

Nakon početka rata u Ukrajini prošle godine, Nemačka je započela obnovu odbrambene industrije, podstičući proizvodnju kritičnih zaliha oružja.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je prošle godine da će Nemačka izdvojiti 100 milijardi evra za modernizaciju Bundesvera i povećanje godišnje potrošnje za odbranu.

Olaf Šolc je ranije dao jasnu poruku u vezi sa slanjem pomoći Ukrajini.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.