STARICU POSLALI U KREMATORIJUM, A ONDA JE OTKRIVENA NEDOPUSTIVA GREŠKA! Staračkom domu preti PAPRENA KAZNA!
Krematorijum, Foto: EPA / BRAIS LORENZO

JEZIVO

STARICU POSLALI U KREMATORIJUM, A ONDA JE OTKRIVENA NEDOPUSTIVA GREŠKA! Staračkom domu preti PAPRENA KAZNA!

Starački dom će morati da plati kaznu zbog velikog propusta njihovog osoblja

Objavljeno:

Dom za stare u SAD je kažnjen sa 10.000 dolara nakon što je pogrebno preduzeće otkrilo da je žena koju su im poslali u vreći za telo još uvek živa.

Štićenica doma stara 66 godina pronađena je kako diše uprkos tome što je proglašena mrtvom u “Centru za specijalnu negu za Alchajmerovu bolest Glen Ouks” u Ajovi, 3. januara, navodi se u izveštaju Odeljenja za inspekciju i žalbe te države.

Njeno ime nije objavljeno, ali je poznato da je imala ranu demenciju, anksioznost i depresiju, kao i da je bila u hospisu od 28. decembra.

Demencija, Mentalno zdravlje, Mozak
foto: Profimedia

Stavljena je u vreću za telo sa zatvaračem i odvedena u pogrebnu kuću sa krematorijumom, gde su radnici ustanovili da diše i pozvali Hitnu pomoć, navodi se u izveštaju. Zatim je prebačena u bolnicu “Mersi Vest Lejks”, gde je potvrđeno da i dalje diše, ali ne reaguje.

Nažalost žena je preminula samo dva dana kasnije 5. januara, okružena svojom porodicom.

Zaposlena u “Glen Ouksu”, koja je radila 12-časovnu smenu i bila u timu koji je brinuo o ženi rekla je istražiteljima da je prvi put prijavila medicinskoj sestri rano 3. januara da žena ne diše i da nema puls.

Medicinska sestra koja je brinula o ženi cele noći takođe nije mogla da pronađe puls i rekla je da žena ne diše. Nastavila je da prati njeno stanje oko pet minuta pre nego što je utvrdila da je žena umrla. Proglašena je mrtvom oko 6.30 po lokalnom vremenu, otprilike 90 minuta nakon prvog izveštaja člana osoblja.

Zaposleni u pogrebnom zavodu i druga medicinska sestra koji su stavili ženu u torbu za telo i vozilo pogrebnog preduzeća oko sat vremena kasnije takođe nisu našli znake života, navodi se u izveštaju.

(Espreso/Objektiv.rs, mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.