LIN TREJSI NA SASTANKU U MOSKVI: Rusi su Amerikancima saopštili 1 STVAR!
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

sastanak

LIN TREJSI NA SASTANKU U MOSKVI: Rusi su Amerikancima saopštili 1 STVAR!

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je sa svoje strane da se na sastanku "razgovaralo o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa, koji su se u poslednje vreme naglo zaoštrili krivicom Vašingtona"

Objavljeno:

Nova američka ambasadorka u Moskvi Lin Trejsi (Lynne Tracy) sastala se danas sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova, saopštile su ruske vlasti ne navodeći detalje razgovora.

Lin Trejsi je doputovala u Moskvu prošle nedelje, preuzimajući funkciju ambasadora usred velike napetosti zbog ruskih vojnih akcija u Ukrajini i podrške SAD Ukrajini, među kojima je nedavna odluka predsednika Džozefa Bajdena (Joseph Biden) da Ukrajini obezbedi napredne borbene tenkove.

Ruske vlasti su optužile SAD da su se upustile u posrednički rat sa Moskvom.

U saopštenju američke ambasade nisu navedeni detalji o tome šta je Trejsi razgovarala sa zamenikom ministra spoljnih poslova Sergejem Rjabkovim.

Dodaje se da ambasadorka "počinje svoj mandat u Moskvi usredsređena na održavanje dijaloga između Moskve i Vašingtona u vreme napetosti bez presedana".

Ambasadorka će takođe biti zagovornik bezbednosti i fer tretmana svih američkih državljana zatočenih u Rusiji.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je sa svoje strane da se na sastanku "razgovaralo o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa, koji su se u poslednje vreme naglo zaoštrili krivicom Vašingtona".

"Ruska strana očekuje od ambasadora da striktno poštuje ruske zakone, da poštuje naše norme i običaje i da se pridržava principa nemešanja u unutrašnje stvari zemlje domaćina", dodaje se u saopštenju.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.