TEORETIČAR ZAVERE DRŽAO ŠESTORO DECE U PODRUMU: Komšije ga prijavile, a policija zatekla JEZIV PRIZOR! (FOTO)
Austrijska policija, Foto: Profimedia

Jezivo poređenje s čuvenim Friclom

TEORETIČAR ZAVERE DRŽAO ŠESTORO DECE U PODRUMU: Komšije ga prijavile, a policija zatekla JEZIV PRIZOR! (FOTO)

Landon je sa ženom i decom živeo u podrumu devet meseci, a pre toga su stanovali u Londonu

Objavljeno:

Austrijska policija privela je Britanca Tom Landona pošto je spasila šestoro dece koju je držao u podrumima u jednom selu u Austriji.

Britanski mediji pišu da je Landon (54) poznat kao teoretičar zavere i neko ko negira Holokaust. Zna se i da je donedavno radio za jednu IT firmu u Londonu. Policija pokušava da otkrije poreklo dece od kojih nijedno nije registrovano u Austriji.

Landon je sa ženom i decom živeo u podrumu devet meseci, a pre toga su stanovali u Londonu.

Zvaničnici veruju da su oni živeli u mreži podzemnih tunela ispod Obrica, sela udaljenog stotinak kilometra od Beča, u blizini granice sa Češkom. Pretpostavlja se da je želeo "podrum za svako dete", rekao je seoski zvaničnik Erih Grajl. Neke komšije navode i da se interesovao za kupovinu drugih podruma u selu.

Nadležne službe su reagovale po dojavi komšija koje su rekle da čuje dečju graju iz zgrade koja ima nekoliko nadzornih kamera.

Međutim, kad god bi se neko približio zgradu, glasovi bi se utišali, prenosi Sun.

Na lice mesta najpre su izašli socijalni radnici. Kada ih je Landon napao biber-sprejem, pozvali su policiju. Kada su policajci upali u podrum, pronašli su Landona zabarikadiranog unutra sa ženom (40) i šestoro dece uzrasta između sedam meseci do pet godina.

Vinski podrum je imao vrata i prozore, ali prostorija nije pogodna za stanovanje.

Posle ispitivanja on i žena su pušteni, ali su decu preuzele socijalne službe.

"Muškarac je ispitan i pušten je. Sada uz pomoć Interpola radimo na identifikovanju dece koja su najverovatnije rođena u Britaniji", rekao je izvor iz policije za Daily Mail.

Austrijski mediji pišu i da je Landon bio blizak austrijskom ogranku ultradesničarskog pokreta Građani Rajha.

Nametnula su se poređenja između ovog slučaja i jezivog zločina Jozefa Fricla, Austrijanca koji je svoju ćerku Elizabet držao zaključanu u podrumu 24 godine i silovao je, a ona mu je rodila sedmoro dece, piše britanski list.

Ipak, nema razloga da se veruje da su deca u ovom slučaju bila zlostavljana, rekao je Grajl koji je viđao porodicu u selu.

Podsetimo, ovaj slučaj podseća na slučaj Fricl (86) koji je svoju ćerku Elizabet držao zaključanu u zvučno izlovanoj tamnici ispod porodične kuće u Austriji, silovao ju je više od 3.000 puta i ona je zbog toga rodila sedmero dece između 1984.-2008. godine.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.