DETE ODGAJAO ČOPOR PASA, SISAO MLEKO OD ŽENKE?! A to je samo 1 od neverovatnih stvari koje ćete UPRAVO VIDETI!
Dete, Foto: Profimedia

nevErovatno

DETE ODGAJAO ČOPOR PASA, SISAO MLEKO OD ŽENKE?! A to je samo 1 od neverovatnih stvari koje ćete UPRAVO VIDETI!

Za razliku od Kiplingove "Knjige o džungli", ove priče o deci iz divljine su daleko mračnije, a pre svega istinite…

Objavljeno:

Kad svoje dve ćerke spremi za spavanje, domaćica Marina Čepmen im priča priču za laku noć o odrastanju u džungli. Ali to nisu bajke – priče su zasnovane na njenom životu.

Kada je imala 5 godina, Marina koja je tada živela u Kolumbiji, bila je kidnapovana, najverovatnije zbog zahteva za otkupom, ali je ubrzo potom ostavljena u džungli, prepuštena smrti. Spasila ju je grupa majmuna. Ona je zabeležila ovu nesvakidašnju priču u svojoj knjizi The Girl With No Name, ali to nije prva neverovatna priča o detetu iz divljine. Evo Marinine, kao i priča još petoro dece koju su odgajale životinje.

5 godina života sa majmunima

Kada je imala oko pet godina, Marina Čepmen je bila oteta, verovatno zbog otkupa, ali je potom ostavljena u kolumbijskoj džungli. Devojčicu je "usvojila" grupa kapucin majmuna, za koje stručnjaci kažu da prihvataju decu u svoje okrilje. Oni su naučili malu Marinu kako da ulovi ptice i zečeve golim rukama, pa je devojčica uspela da preživi - čitavih pet godina. U civilizaciju se vratila kada su je lovci slučajno pronašli u džungli.

Majmun
Majmunfoto: Profimedia

Odrastanje sa kozama

U junu 2012. socijalni radnici u Rusiji su pronašli bebu koju je majka zaključala sa kozama. Dečak se navodno prilagodio svom neobičnom životnom okruženju i dane provodio igrajući se i spavajući sa kozama. Jedini problem koji je konstatovan, bila je nedovoljna uhranjenost. Njegova težina bila za trećinu manja od prosečne težine deteta njegovog uzrasta. Kada je beba konačno spasena, majka je nestala, a lekarima je ostao težak zadatak da dečaka priviknu na život u ljudskom okruženju. "Odbijao je da spava u krevetu. Pokušavao je da se zavuče ispod njega i tamo spava. Veoma su ga plašile odrasle osobe", rekao je jedan od doktora.

Život sa psima i mačkama

U jednom sibirskom gradu 2009. godine, radnici socijalne službe pronašli su petogodišnju devojčicu u nezagrejanom stanu i dali joj ime Nataša. Iako je tehnički živela sa ocem i drugim srodnicima, Nataša je tretirana kao jedna od mnogih pasa i mačaka sa kojima je delila prostor. Kao i njeni krznati prijatelji, Nataša je oduševljeno jela hranu iz posude ostavljene na podu. Devojčica nije govorila već je samo mjaukala i lajala.

Mačka
Mačkafoto: Profimedia

8 mačaka i dečak

Argentinska policija je 2008. godine pronašla jednogodišnjeg dečaka okruženog sa osam mačaka. Mačke su ga spasile od smrzavanja tokom hladnih noći tako što su ležale preko njega, a čak su i skidale skorelo blato s njegove kože. Dečaka su zatekli kako jede ostatke hrane koje su mu verovatno donele njegove zaštitnice.

Dečak u čoporu pasa

Desetogodišnji dečak iz Čilea pronađen je 2001. godine u pećini u kojoj je živeo s čoporom pasa, najmanje dve godine. Dečak je preživeo strahovito detinjstvo, a napušten od roditelja pronašao alternativnu porodicu. Utočište, hranu i zaštitu, pružio mu je divlji čopor. Pretpostavlja se da je dečak sisao mleko neke od ženki, zajedno sa njenim štencima.

Vukovi
Vukovifoto: Profimedia

Deca vukova

Jedan od najbolje dokumentovanih slučajeva dece koja su odrasla sa životinjama jeste život Kamale i Amale, poznatije kao deca vukova. Pronađene su 1920. godine u indijskim džunglama kada su imale tri i osam godina. Devojčice je uzgajala vučica. Nije bilo poznato da li potiču iz iste porodice ili ne, ali je bilo očigledno da im je toj, u kojoj su se zatekle, bilo dobro. Pronašao ih je sveštenik J.A.L. Sing i odveo u svoj dom. Pokušavao je da ih prilagodi ljudskom okruženju, a uprkos tome što su prvih godina pokazivale izvestan napredak, obe su se na kraju suočile sa fatalnim bolestima. To je navelo sveštenika da se zapita "da li bi bilo ispravnije da ih je ostavio u divljini."

Podsećamo, i na našim prostorima postoji slična priča o dečaku koji je odrastao sa vukovima.

(Espreso/ National Geographic Srbija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.