PROVEO JE VREME NA MESTU GDE JE MOGUĆE IZGUBITI RAZUM: Nakon samo 5 minuta je počeo da se oseća ČUDNO (VIDEO)
Čovek u tihoj sobi, Foto: Printscreen/Youtube/ Callux

NEVEROVATNO

PROVEO JE VREME NA MESTU GDE JE MOGUĆE IZGUBITI RAZUM: Nakon samo 5 minuta je počeo da se oseća ČUDNO (VIDEO)

„Anehogena komora“ Univerziteta Saut Bank u Velikoj Britaniji je zvučno izolovana da bude toliko tiha da se zvuk meri u negativnim decibelima i posetiocima se savetuje da ostanu unutra ne duže od 45 minuta ili u suprotnom mogu da počnu da gube razum

Objavljeno:

Provođenje vremena u najtišoj sobi na svetu za mnoge od vas može zvučati kao deo raja – ali kako kažu, pazite šta želite.

Jedan Jutjuber je to naučio na teži način nakon što je oborio rekord po najdužem vremenu provedenom u pomenutoj prostoriji. Recimo samo da su stvari postale čudne.

Pre nego što uđemo u to, hajde da prvo pogledamo prostor za koji se veruje da je najtiši u postojanju.

„Anehogena komora“ Univerziteta Saut Bank u Velikoj Britaniji je zvučno izolovana da bude toliko tiha da se zvuk meri u negativnim decibelima i posetiocima se savetuje da ostanu unutra ne duže od 45 minuta ili u suprotnom mogu da počnu da gube razum.

„Kada je tiho, uši će se prilagoditi. Što je prostorija tiša, više stvari čujete. Čućete kako vam srce kuca, ponekad možete čuti svoja pluća, možete čuti i svoj stomak. U anehogenoj komori postajete zvuk."

Neverovatno, jedan od naših bivših izveštača oborio je svetski rekord u vremenu provedenom u prostoriji 2016. tako što je sedeo u njoj čak 67 minuta.

Čak i od tada je sve više onih koji traže uzbuđenje i izazivača koji žele da testiraju svoje granice unutar zloglasne odaje.

Jedan od njih je bio Jutjuber i muzičar Kaluks.

U video snimku koji prikazuje izazov, dao je kratak opis sobe i izneo pravila kojih se mora pridržavati da bi se njegov pokušaj uračunao u zvaničnu Ginisovu knjigu rekorda, a to su:

1. Izazivač mora biti sam u komori.

2. Nije dozvoljeno spavanje/nesvestica.

3. Izazivač mora biti nadgledan i stalno pod stalnim nadzorom.

4. Zvuk mora ostati ispod 25DBa.

5. Izazivaču je dozvoljeno da govori do jednog minuta svakih pet minuta.

6. Izazivaču je dozvoljeno da ode u bilo koje vreme.

7. Opciono - izazov mora biti završen u mraku.

Nakon kratkog obilaska objekata, ljubaznošću osoblja u SBU koje je iznelo rizike koji su uključeni, Kaluks je zatim zatvoren u komoru... i nije prošlo mnogo vremena pre nego što su stvari počele da postaju čudne.

Nakon samo pet minuta provedenih u izolaciji, odmah je prijavio da se oseća dezorijentisano, nakon intenzivnog naleta tinitusa u oba uha.

Nakon 15 minuta, tvrdio je da vidi svetla kako plešu oko njega u prostoriji, a posle 30 minuta unutra tvrdio je da može da čuje zvuk sopstvenog krvotoka.

Nakon što se približio satu vremena i svetskom rekordu, Jutjuber je zamalo popustio jer je prijavio da su ga uznemirile halucinacije u prostoriji, ali ne samo da je istrajao, već je nastavio i oborio prethodni rekord, postavivši novi od sat i 26 minuta.

Kada su ga zamolili da prokomentariše kako je pronašao vreme u sobi, Kaluks je upotrebio samo jednu rečenicu da sumira iskustvo: „To je bilo je**no čudno."

(Espreso/Unilad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.