ŠOKANTNO OTKRIĆE: Bugarska policija švercuje migrante preko Srbije
Foto: Reuters

Organizovan zločin

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Bugarska policija švercuje migrante preko Srbije

Bugarska policija pomaže krijumčarima da migrante sa Bliskog istoka prevezu u Srbiju - sve do Beograda, navodi se u prilogu britanskog "Skaj njuza"
Objavljeno: 21:05h

Reporteri ovog medija boravili su na granici Srbije i Bugarske, gde su razgovarali sa pripadnicima srpske granične policije, kao i sa njihovim kolegama iz Austrije koji pružaju pomoć našim policajcima, ali i brojnim migrantima koji su koristili usluge krijumčara prilikom napornog prebacivanja preko planina na granice dveju zemalja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jedan od njih je i Azad Ali, Iračanin koji je sa porodicom prošao golgotu bugarskih planina, o čemu je govorio za "Skaj njuz".

foto: Beta

- Bili smo u planinama tri dana i tri noći, a dva dana smo bili bez hrane i vode jer su nas krijumčari ostavili same. Deca su mi se skoro smrzla - ruke su im pocrnele od hladnoće. Bilo je to užasno vreme za nas. Trećeg dana smo se spustili na put, krijumčar je došao taksijem da nas prebaci do Beograda. Niko ne može da pređe planine bez pomoći krijumčara, koji sarađuju sa policijom. Video sam policajca kako raspoređuje migrante u kola - priča Ali. Njegov izbeglički sapatnik Abdul Kadri iz Avganistana kaže da ga je dvaput vraćala sa granice srpska policija, a drugi migranti otkrivaju da su bezuspešno pokušavali prelazak i po 10 puta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.