90 ODSTO LAVOVA BEZ STRUJE, OBUSTAVLJEN METRO U HARKOVU: Više od 100 raketa zasulo Ukrajinu, povređena DEVOJČICA
Rat u Ukrajini, Foto: Profimedia, Google maps

NOVI NAPAD

90 ODSTO LAVOVA BEZ STRUJE, OBUSTAVLJEN METRO U HARKOVU: Više od 100 raketa zasulo Ukrajinu, povređena DEVOJČICA

Kličko je saopštio danas da je da je u ruskom raktiranju prestonice povređeno troje ljudi, među kojima je i 14-godišnja devojčica

Objavljeno:

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovij saopštio je danas da je oko 90 odsto grada ostalo bez struje, da tramvaji i trolejbusi ne saobraćaju, a da su mogući prekidi u vodosnabdevanju nakon što je Rusija izvela nove raketne napade širom Ukrajine.

"Devedeset odsto grada je bez struje. Čekamo dodatne informacije elektrodistribucije. Tramvaji i trolejbusi ne saobraćaju. Može doći do prekida u vodosnabdevanju. Prelazimo na rad dizel agregata na kritičnim infrastrukturnim objektima", napisao je Sadovoj na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

Privremeno je obustavljeno kretanje vozova na linijama metroa u Harkovu, prenose ukrajinski mediji.

Savetnik predsednika Ukrajine Mihail Podoljak saopštio je danas da je Ukrajinu i kritičnu infrastrukturu te zemlje noćas pogodilo 120 raketa koje su ispalile ruske snage.

Mihail Podoljak
Mihail Podoljakfoto: Printscreen/Youtube/ OP_EDITZ

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorio je danas stanovništvo ukrajinske prestonice na moguće nestanke struje posle najnovijih ruskih raketnih udara na Kijev i pozvao sve da se blagovremeno snabdeju vodom.

Vitalij Kličko
Vitalij Kličkofoto: Profimedia

U kijevskom metrou prijavljeno je da nestaje struja i da se gase svetla, prenose ukrajinski mediji. Kličko je saopštio danas da je da je u ruskom raktiranju prestonice povređeno troje ljudi, među kojima je i 14-godišnja devojčica.

"Do sada su dve osobe spasene iz oštećene privatne kuće. Lekari su im ukazali prvu pomoć na licu mesta i prevezli do urgentnog centra. Spasioci nastavljaju akcije traganja i spasavanja. Krhotine raketa su oštetile i automobil na jednoj od centralnih ulica", napisao je Kličko na Telegramu.

Kako je saopštila uprava kijevskih gradskih vozova i prigradskih vozova, u gradu je delimično poremećeno kretanje električnih vozova.

Napadi na ukrajinsku infrastrukturu Oružanih snaga Rusije počeli su 10. oktobra - dva dana nakon napada na Krimski most, koji Rusija smatra terorističkim, iza kojeg, prema navodima ruskih vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe.

Udari se izvode na energetske objekte, kao i objekte odbrambene industrije, vojne komande.

Ukrajinski premijer Denis Šmihal rekao je prošlog meseca da je skoro polovina energetskog sistema u zemlji van funkcije.

Ranije ovog meseca je predsednik Volodimir Zelenski rekao da se za sada ne može u potpunosti obnoviti energetski sistem Ukrajine.

(Espreso/Blic/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.