Republikanci traže istragu protiv Trampovog savetnika!
Foto: Reuters

Problemi u beloj kući

Republikanci traže istragu protiv Trampovog savetnika!

Majkl Flin je u ponedeljak podneo ostavku zbog tvrdnji da je razgovarao sa ruskim ambasadorom Kisljakom o sankcijama protiv Rusije pre nego što je Tramp stupio na dužnost
Objavljeno: 08:56h

Neki od lidera Republikanske partije traže obimnu istragu protiv bivšeg savetnika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Majkl Flina, zbog povezanosti sa Rusijom.

Flin je u ponedeljak podneo ostavku zbog tvrdnji da je razgovarao sa ruskim ambasadorom u SAD Sergejem Kisljakom o sankcijama protiv Rusije, pre nego što je Donald Tramp stupio na dužnost. On je prvo negirao te tvrdnje, a javno ih je demantovao i potpredsednik Majk Pens.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Inače, prema zakonima SAD, privatnim licima nije dozvoljeno da vode diplomatske razgovore.

Portparol Bele kuće Šon Spajser potvrdio je da je Donald Tramp znao nedeljama da je bilo problema sa telefonskim pozivima Rusiji, ali da je mislio da zakon nije prekršen. Flina je ispitao i FBI.

Republikanski senator Džon Mekejn rekao je da je ostavka Majkla Flina "zabrinjavajući pokazatelj disfunkcije trenutnog aparata za nacionalnu bezbednost". Senator Roj Blant zatražio je istragu i o navodnim vezama Trampa i ruskih zvaničnika, isto kao i republikanski senator iz Teksasa Džon Kornin.

Još jedan republikanac, predsednik Odbora za obaveštajna pitanja Dejvid Nunes, rekao je da bi on voleo da istraži curenje informacija koje je dovelo do Flinove ostavke.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.