POGINUO RUSKI TAJKUN: Još jedna MISTERIOZNA SMRT u nizu, dva dana pre njega UMRO i njegov PRIJATELJ
Policija, Foto: AP

JEZIVO

POGINUO RUSKI TAJKUN: Još jedna MISTERIOZNA SMRT u nizu, dva dana pre njega UMRO i njegov PRIJATELJ

Antov je kritikovao aktuelni rat u Ukrajini, i u junu je vazdušne napade na Kijev nazvao ruskim „terorom“ koji je ranio ukrajinske civile

Objavljeno: 15:19h

Ruski tajkun i poslanik stranke Jedinstvena Rusija, Pavel Antov (65), poginuo je kada je pao sa prozora hotela u indijskom gradu Rajagada,

BBC prenosi da je ruski konzul u Indiji Aleksej Idamkin rekao agenciji Tas s da policija do sada „nije našla kriminalni element u ovim tragičnim događajima“.

Poslanikov prijatelj Vladimir Budanov (61), sa kojim je zajedno bio u Indiji, preminuo je dva dana ranije, a prema navodima policije reč je o srčanom udaru, naveo je BBC.

Pavel Antov je osnovao fabriku za preradu mesa „Vladimir Standard“, a 2019. godine magazin Forbs je njegovo bogastso procenio na oko 140 miliona dolara.

Antov je kritikovao aktuelni rat u Ukrajini, i u junu je vazdušne napade na Kijev nazvao ruskim „terorom“ koji je ranio ukrajinske civile, navodi BBC.

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajini foto: Maryna Moiseyenko / AFP / Profimedia

Podsetimo, nekoliko ruskih oligarha je umrlo pod misterioznim okolnostima od 24. februara, dana kada je Vladimir Putin proglasio početak specijalne vojne operacije u Ukrajini.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.