IDENTIFIKOVANA PRVA ŽRTVA ZIMSKE OLUJE U SAD-u: Otac se smrzao na ulici na svoj rođendan, TUGA!
Zgrade i sneg, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

IDENTIFIKOVANA PRVA ŽRTVA ZIMSKE OLUJE U SAD-u: Otac se smrzao na ulici na svoj rođendan, TUGA!

On je nestao 23. decembra nakon što je izašao iz svoje kuće kako bi otišao do prodavnice, dok je napolju vreme već bilo opasno

Objavljeno:

Otac (56) identifikovan je kao prva žrtva istorijske zimske oluje koja je zaledila veliki deo SAD, nakon što se navodno smrzao na smrt na ulici u Bafalu.

Vilijam Romelo Klej nestao je 23. decembra nakon što je izašao iz svoje kuće kako bi otišao do prodavnice, dok je napolju vreme već bilo opasno, rekli su njegovi voljeni.

Uznemirujući snimak mrtvog muškarca kako leži sa licem u snegu počeo je da kruži mrežama na Badnje veče. Telo je kasnije identifikovano i otkriveno da se rado o Kleju, dok je njegova porodica apelovala na ljude da ne dele snimak.

Objava u kojoj se apeluje za pomoć pre vesti o njegovoj smrti otkrila je da Klej možda nije uzimao lekove kada je otišao od kuće, iako dalji detalji o osnovnim zdravstvenim uslovima nisu podeljeni.

Njegov sin Džuls Klej objavio je da ga je bol zbog gubitka savladao.

"Ovaj bol je ogroman. Ne mogu da prestanem da plačem. Zahvalan sam što sam ranije razgovarao s njim i rekao mu da ga volim", napisao je.

Na GoFundMe je pokrenuta kampanja za prikupljanje pomoći kako bi se pokrili troškovi sahrane.

"Moje ime je Sofija, ja sam sestra gospodina koji je izgubio svoj život tokom oluje mećave 24. decembra. Moj brat je umro na svoj rođendan. Ponizno molim za donacije za sahranu brata", piše na stranici.

Uzrok smrti još uvek nije poznat i biće potrebno obaviti obdukciju.

Klej je jedan od najmanje 13 ljudi koji su umrli u Bafalu.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao da raste, jer su se tek danas stekli vremeneski uslovi da spasilačke službe u punom kapacitetu otkrivaju tela preminulih u smetovima snega i automobilima na putu.

Smrtonosna mećava je započela u petak i trajala tokom božićnih praznika, a obilne snežne padavine su bile propraćene izuzetno niskim temperaturama, prenosi Rojters.

1 / 7 Foto: Profimedia

Bafalo se nalazi na obali jezera Iri blizu granice sa Kanadom, a specifična lokalna klima je doprinela tome da posledice vremenskih nepogoda ovde budu još gore nego u drugim delovima SAD koje su takođe zahvatile zimske oluje i mećave.

Vremenska prognoza ne sluti na dobro, jer se očekuje da posle današnjeg kratkog zatišja sneg opet počne da pada u utorak.

Guvernerka države Njujork Keti Hočul izjavila je da je ovo katastrofa koja se dešava jednom u životu i koja će verovatno ući u istoriju kao "Mećava 22".

Najsnažija mećava u istoriji zadesila je Bafalo 1977. godine, kada je ubila skoro 30 ljudi.

Najmanje 38 osoba nastradalo je u jakom zimskom neveremenu koje je pogodilo SAD i Kanadu. Zvaničnici su saopštili da su 34 osobe nastradale širom SAD, a najteže je pogođen grad Bafalo u državi Njujork.

(Espreso/Telegraf/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.