RADNIK SPORTSKE RADNJE OTKRIO STVARI KOJE NIKAKO NISTE ŽELELI DA ČUJETE: To niko nije mogao ni da zamisli
Kasa (ilustracija), Foto: RTS/Printscreen

SADA JE SVE JASNO

RADNIK SPORTSKE RADNJE OTKRIO STVARI KOJE NIKAKO NISTE ŽELELI DA ČUJETE: To niko nije mogao ni da zamisli

Jedan bivši zaposleni u stranoj sportskoj radnji otkrio je kojim se trikovima prodaje služio i da je morao da laže kupce…

Objavljeno: 19:41h

Psihologija prodaje je nešto čime se svaki prodavac služi kako bi ostvario što bolji profit. Ući u mozak i razmišljanje potrošača je ono što dovodi do bolje i veće prodaje proizvoda i usluga.

Međutim, kojim se sve to cakama služe kompanije i prodavci? Jedan bivši zaposleni u stranoj radnji sportske opreme otkrio je nekoliko tih tajni, ali i zbog čega više tamo ne radi.

Patike
foto: YOUTUBE/TRAVEL OVER THINGS

Metju Mekalonan otkrio je na svom TikTok profilu da je morao da laže kupce kako bi ih podstakao da što više potroše novac u radnji gde je radio skoro mesec dana tokom svoje 17. godine. Bivši zaposleni jedne strane sportske radnje tvrdi da su ga poslodavci novčano motivisali da laže kupce o svojim iskustvima sa nekim proizvodima.

„Gledajući sa strane, delovalo mi je kao super posao. Opuštena uniforma i odlična muzika u pozadini, a onda sam saznao dok sam tamo radio da se prodavci smeju na silu, samo zato što moraju“, rekao je on.

Patike
foto: Filip Plavčić

Ovaj momak je takođe istako da su ga zaposlili isključivo zbog njegove komunikativnosti sa ljudima, a onda su ga primoravali da koristi trikove prodaje za koje je, kako sam kaže, znao da neće „raditi“.

„Koristio sam ih ranije. Znam da ne rade. Vremena su teška, pa je teško forsirati nešto što je beskorisno, a košta. Ljudi znaju.“, rekao je on, a zatim nastavio:

„Politika firme je takva da moraš da pitaš svakog kupca da li želi da kupi određeni proizvod, a sve što ćeš dobiti je odbijanje. Međutim, ako to ne uradiš poslodavac te prekoreva“, rekao je ovaj mladić.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.