MAJKA PLANIRALA DA USMRTI ĆERKE? Ispalila po dva METKA u svaku devojčicu, objavljeni novi DETALJI TRAGEDIJE
Policijska traka, Foto: AP

nezapamćen zločin

MAJKA PLANIRALA DA USMRTI ĆERKE? Ispalila po dva METKA u svaku devojčicu, objavljeni novi DETALJI TRAGEDIJE

Inspektori veruju da su policajka i njene ćerke bile mrtve gotovo 24 sata kada je kolega pronašao tela

Objavljeno:

Tragična sudbina Lare (11) i Iris (9), koje je u Španiji ubila njihova majka policajka, a potom sebi oduzela život, potresla je ceo svet.

Kolege Paole B. pronašao je njeno i beživotna tela devojčica 15. decembra u policijskom smeštaju u opštini Kvintanar del Rej.

Paola je iz službenog pištolja ispalila po dva metka u svaku od devojčica, a potom je sebi presudila, a rezultati istrage govore da je majka verovatno planirala ubistvo ćerkica i samoubistvo.

Naime, Paola je ostavila ključeve od barake sa spoljne strane. Zahvajujući tome, njen kolega je bio u mogućnosti da otvori vrata bez obijanja i da u kući pronađe tela.

Policija veruje da je Paola ostavila ključeve u spoljnoj bravi kako bi tela bila brže i lakše pronađena.

Inspektori veruju da su policajka i njene ćerke bile mrtve gotovo 24 sata kada je kolega pronašao tela. Naime, dan ranije su baka i deka po ocu zvali Laru i Iris više puta, ali se nijedna nije odazivala na pozive.

I dalje se čeka obdukcija devojčica koja bi trebalo da otkrije da li je Paola drogirala decu i uspavala ih pre nego što ih je upucala, ili su deca bila svesna tragične sudbine koja ih čeka.

Španski mediji pišu da je telo jedne devojčice pronađeno u spavaćoj sobi, dok je drugo dete ležalo uz Paolu u njenom krevetu.

Isto tako, ne postoji nijedan očevidac tragičnog događaja, niti je bilo ko čuo pucanj pošto malo ljudi živi u policijskom smeštaju, a i oni koji tu borave vrlo verovatno nisu bili prisutni u trenutku ubistva.

Iako se Paola pre više od godinu dana rastala od supruga, njena porodica tvrdi da su ostali u normalnim odnosima. Motiv ubistva i dalje nije jasa, ali se veruje da je Paola počinila zločin jer su se na sudu borili za starateljstvo nad decom.

Otkriveno je da je Paola želela da se vrati u svoj rodni grad Algesiras, udaljen nekih 600 kilometara od Del Reja, i da je planirala decu da povede sa sobom, što njen bivši suprug i otac devojčica nije želeo.

Kada je saznao za planove bivše supruge, podneo je zahtev za zajedničko starateljstvo, iako su nakon razvoda Iris i Lara pripale majci.

Sumnja se da je Paola ubila sebe i decu jer je strahova da će izgubiti ćerke.

Navodno su izjave devojčice pred njihovim ocem njega naterale da ode u sud i traži zajedničko starateljstvo.

Sud / Ilustracija
Sud / Ilustracijafoto: Profimedia

Deca su baki navodno rekla da se "majka ljuti što hoće da provedu Božić i Novu godinu sa tatom".

Devojčice su potom ocu rekle da ih je majka zamolila da mu ne pričaju da hoće da se odsele u Algesiras. Kada je otac podneo zahtev za zajedničko starateljstvo, do njega i Paole je došlo do svađe i prekinuli su svaki kontakt.

Tragedija se, sumnjaju inspektori, dogodila u trenutku kada je trebalo da se dogovore kako će "podeliti" decu za praznike. Veruje se da su devojčice majci priznale da ne žele da se presele u drugi grad sa njom i da je to Paoli bio "okidač".

Španska policija
Španska policijafoto: Profimedia

Kolege i komšije kažu da se Paola nikad ranije nije čudno ponašala. Šta više, nikada nije tražila odsustvo iz službe zbog psihičkih ili porodičnih problema. Inače, u pitanju je žena koja je do pre nekoliko godina služila pri vojsci, a u Kvintaro del Rej se doselila kada je odlučila da pređe u Civilnu gardu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.