JOŠ JEDAN RUSKI OLIGARH PREMINUO POD MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA: Umro na francuskoj rivijeri, navodno na OVAJ NAČIN
Sveća, Foto: Profimedia

JOŠ JEDAN U NIZU

JOŠ JEDAN RUSKI OLIGARH PREMINUO POD MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA: Umro na francuskoj rivijeri, navodno na OVAJ NAČIN

Okolnosti oko smrti ovog oligarha podsećaju na one Anatolija Geraščenka, bivšeg direktora Moskovskog avio-instituta koji je umro kada je navodno u septembru pao niz stepenice u sedištu instituta u Moskvi

Objavljeno: 21:25h

Dmitrij Zelenov, još jedan ruski oligarh preminuo je pod misterioznim okolnostima, a mediji prenose da je umro nakon što je pao niz stepenice 9. decembra u gradu Antib na francuskoj rivijeri.

Dmitrij Zelenov (50) bio je na večeri s nekim prijateljima u gradu kada mu je pozlilo. Nakon toga je navodno pao niz stepenice i zadobio fatalne povrede glave, javlja ruska novinska kuća Baza i lokalni francuski list Var Matin.

Hitno je prebačen u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da ga spasu, a njegovu smrt sutradan je potvrdio javni tužilac. Prema Bazinom Telegram kanalu, Zelenov je bio na operaciji zbog problema sa srcem nekoliko nedelja pre smrti, iako nisu objavljene dodatne informacije.

Bolnica
foto: Zorana Jevtić

Zelenov je bio suosnivač Don-Stroya, nekad jedne od najznačajnije moskovske imperije za ulaganja i razvoj nekretnina koji je osnovao 1994. godine. Redovno se pojavljivao na Forbsovoj listi najbogatijih Rusa sve do 2008. kada je zbog finansijske krize Don-Stroy pretrpeo znatne finansijske gubitke, prenosi Index.

Okolnosti oko smrti ovog oligarha podsećaju na one Anatolija Geraščenka, bivšeg direktora Moskovskog avio-instituta koji je umro kada je navodno u septembru pao niz stepenice u sedištu instituta u Moskvi.

Prethodno je i Ivan Pečorin, "pao u more" dok je plovio uz pacifičku obalu.

Ivan Pečorin
Ivan Pečorinfoto: Profimedia

Njih dvojica bili su poslednji u dugom nizu visokih zvaničnika iz ruskog energetskog, tehnološkog i financijskog sektora povezanih s Kremljom, koji su poslednjih meseci umrli pod sumnjivim okolnostima.

(Espreso/Telegraf/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.