NOVA MISTERIOZNA SMRT RUSKOG BIZNISMENA: Glavni Putinov čovek za Arktik MRTAV, slušajte samo kako je UMRO!
Ivan Pečorin, Foto: Profimedia

NOVA MISTERIOZNA SMRT RUSKOG BIZNISMENA: Glavni Putinov čovek za Arktik MRTAV, slušajte samo kako je UMRO!

Pečorin je poslednji javni nastup imao na Istočnom ekonomskom forumu, održanom od 5. do 8. septembra u Vladivostoku

Objavljeno: 15:47h

Smrt ruskog direktora energetike prošlog vikenda dodata je spisku misteriozne smrti moćnih domaćih biznismena koja je česta od početka invazije na Ukrajinu 24. februara, piše "Njuzvik".

Ivan Pečorin, 39, generalni direktor Korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika, navodno je pao sa čamca u punoj brzini i poginuo u subotu u blizini ruskog ostrva u Japanskom moru, blizu Vladivostoka na dalekom istoku Rusije.

Prema informacijama "Komsomolske pravde", Pečorin je, kao jedan od Putinovih kadrova, radio na modernizaciji avijacije na istoku Rusije i sada na istraživanju resursa na Arktiku, u okolnostima oštrih sankcija Rusiji.

Pečorin je poslednji javni nastup imao na Istočnom ekonomskom forumu, održanom od 5. do 8. septembra u Vladivostoku. Dejli mejl je izvestio da je Pečorin održao prezentaciju pod nazivom „Svako ima svoj put: Logistika promenjenog sveta“.

Njegova smrt usledila je nakon smrti bivšeg izvršnog direktora iste korporacije Igora Nosova (43), koji je iznenada preminuo u februaru, navodno od moždanog udara, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Nedavno, 1. septembra, Ravil Maganov (67), naftni tajkun i bivši šef druge najveće ruske naftne kompanije Lukoil, navodno je pao sa prozora na šestom spratu moskovske bolnice. Nepotvrđeni izveštaji navode da je Maganov „prebijen” i „bačen kroz prozor”. Naftni tajkun je ranije izrazio protivljenje invaziji na Ukrajinu. U međuvremenu, Lukoil je saopštio da je njegova smrt nastupila "nakon teške bolesti".

Maganov i Putin
Maganov i Putin foto: Profimedia

U decembru 2021. Jegor Prosvirnin - osnivač sajta Sputnjik i Pogrom - pao je iz stambene zgrade u Moskvi. Sličan incident dogodio se u oktobru te godine, kada je ruski diplomata pronađen mrtav nakon što je pao sa prozora ruske ambasade u Berlinu.

"Russia Posts English" je izvestio da Pečorinove odgovornosti uključuju podršku putničkom vazdušnom saobraćaju, modernizaciju aerodromske infrastrukture i izgradnju novih pista. Takođe je bio uključen u razvoj kompanije United Far Eastern Airlines koja je osnovana prošle godine.

"Ivanova smrt je nenadoknadiv gubitak za prijatelje i kolege, veliki gubitak za korporaciju. Izražavamo naše iskreno saučešće porodici i prijateljima", navodi se u saopštenju korporacije.

Ruska nafta i gas i dalje su vruća roba, posebno pošto su zemlje G7 (SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Nemačka, Francuska, Kanada i Japan) ovog leta najavile da će ograničiti ono što će uvoznici plaćati za rusku naftu.

1 / 4 Foto: Profimedia

Rojters je izvestio da će ta mera početi 5. decembra, smanjujući zaradu Rusije od izvoza nafte, a ne smanjenjem isporuke nafte potrošačima širom sveta. Zemlje poput Kine i Indije pomogle su Rusiji tako što su ostale potrošači njene energije otkako je Rusija napala Ukrajinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.