OGLASILA SE GRČKA NAKON ŠTO JE ERDOGAN ZAPRETIO DA ĆE GAĐATI ATINU BALISTIČKIM PROJEKTILIMA: Rastu TENZIJE
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA/STR

DRAMA!

OGLASILA SE GRČKA NAKON ŠTO JE ERDOGAN ZAPRETIO DA ĆE GAĐATI ATINU BALISTIČKIM PROJEKTILIMA: Rastu TENZIJE

Odnosi između dve zemlje su već dugo zategnuti i podeljeni su oko niza pitanja, uključujući polaganje prava u Egejskom moru i na istraživanje na istoku Sredozemnog mora

Objavljeno: 17:07h

Grčka Vlada kritikovala je danas Tursku nakon što je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom vikenda zapretio da će Atinu gađati balističkim projektilima.

- Neprihvatljiva je i za svaku je osudu pretnja raketnim napadom na Grčku koja je članica NATO i saveznik. Severnokorejski stav ne može i ne sme da uđe u NATO - rekao je grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendijas.

Erdogan je tokom vikenda prilikom susreta sa mladima u gradu Samsunu na severu Turske izjavio da je Ankara počela sa proizvodnjom sopstvenih kratkodometnih balističkih projektila "tajfun" za koje je rekao da "plaše Grke".

On je u obraćanju mladima naveo da "Grci govore da ti projektili mogu da pogode Atinu, i, naravno, da mogu ako ne budu mirni i ako pokušaju da kupuju koješta od SAD i drugih radi naoružavanja ostrva".

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan foto: Profimedia

Odnosi između dve zemlje su već dugo zategnuti i podeljeni su oko niza pitanja, uključujući polaganje prava u Egejskom moru i na istraživanje na istoku Sredozemnog mora.

(Espreso/Blic/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.