LEKAR JE NA POKOJNIKU PRIMETIO KRV I ČUDAN POLOŽAJ RUKU: Kada mu je prišao, od šokantnog prizora se sledio u mestu!
Foto: Profimedia

ŠTA JE OVO?!

LEKAR JE NA POKOJNIKU PRIMETIO KRV I ČUDAN POLOŽAJ RUKU: Kada mu je prišao, od šokantnog prizora se sledio u mestu!

Drugi medicinari su navodno potvrdili da su muškarčeve oči bile zatvorene

Objavljeno: 11:46h

Bolnica u Australiji je pod istragom nakon uznemirujućih navoda da je pacijent još uvek bio živ kada su ga medicinske sestre poslale u mrtvačnicu.

Ovaj 55-godišnji muškarac bio je na palijativnom zbrinjavanju u Opštoj bolnici “Rokingem”, jugozapadno od Perta, kada su medicinske sestre navodno odlučile da je mrtav i stavile ga u vreću za tela.

Lekar u bolnici je zatražio od državnog mrtvozornika da istraži incident nakon što je od njega navodno zatraženo da stavi raniji datum u smrtovnicu čoveka, prenosi Dejli Mejl pisanje lokalnih medija. Sud je potvrdio je da je u toku istraga o smrti muškarca nakon što je primio zahtev od lekara u bolnici.

Uveče 5. septembra, medicinske sestre su verovale da je čovek umro i obavestile porodicu pre nego što su ga prebacile u mrtvačnicu bez izdavanja umrlice. Tek sledećeg dana kada je organizacija za donaciju organa kontaktirala bolnicu za dozvolu da preuzme organe, od lekara je zatraženo da potvrdi njegovu smrt.

U izveštaju koji je poslat mrtvozorniku, piše da je doktor navodno došao do jezivog otkrića kada je otkopčao kesu za telo, navodi list Biznis Njuz. Lekar je navodno otkrio svežu krv na bolničkoj odeći pacijenta koja je tekla iz rane na ruci, a dva uda su mu se pomerila iz položaja u kojem su bila. Međutim, najstrašnije je bilo to što su mu oči bile otvorene.

– Verujem da krv iz posekotine, položaj ruku i oči nisu bili u skladu sa oznakom “za obdukciju” na osobi koja je prebačena u mrtvačnicu – napisao je doktor kojem je zaštićen identitet dok traje istraga.

Drugi medicinari su navodno potvrdili da su muškarčeve oči bile zatvorene i da je bio obučen u čisti bolnički mantil pre nego što je premešten u mrtvačnicu, što je navelo doktora da zapiše da se smrt dogodila 6. septembra.

Doktor tvrdi da je na njega vršen pritisak od strane uprave bolnice da stavi drugi datum smrti čoveka nakon što je direktor pogrebnog zavoda doveo u pitanje neslaganje između datuma na smrtovnici i datuma koji im je dala porodica.

Doktor je odbio da datira unazad vreme smrti čoveka i umesto toga je obavestio njegovog šefa odeljenja.

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.