MORAJU DA PRIZNAJU 4 OBLASTI KAO RUSKE! Ovo su uslovi koje su RUSI izneli ZAPADU da bi se okončao RAT U UKRAJINI!
Kremlj, Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

pregovori

MORAJU DA PRIZNAJU 4 OBLASTI KAO RUSKE! Ovo su uslovi koje su RUSI izneli ZAPADU da bi se okončao RAT U UKRAJINI!

Bajden je kao uslov za to istakao da Putin mora pokazati spremnost da se iznađe način da se završi rat u Ukrajini

Objavljeno:

Rusija početak mirovnih pregovora za okončanje napada na Ukrajinu uslovljava priznanjem ruske aneksije ukrajinskih teritorija.

Kremlj je poručio da je otežavajuća okolnost to što Zapad ne želi priznati "nove teritorije" anektirane od Ukrajine.

Rusko izjašnjavanje je usledilo nakon što je američki predsednik Džo Bajden 1. decembra izjavio da je spreman za susret s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Bajden je kao uslov za to istakao da Putin mora pokazati spremnost da se iznađe način da se završi rat u Ukrajini.

Ovo je izjavio nakon susreta s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Beloj kući. Makron je kazao da su se usaglasili da od Ukrajinaca neće tražiti da pristanu na kompromis koji im nije prihvatljiv.

Makron i Bajden
Makron i Bajdenfoto: Profimedia

Kako je objavio BBC, diplomatske aktivnosti za završetak agresije na Ukrajinu usledile su nakon nekoliko meseci tokom kojih nije bilo tragova da će se to i desiti. Konkretnije, usledile su nakon što je ruska vojska bila primorana da se povuče iz južnih delova Ukrajine, tj. nakon što je ukrajinska vojska oslobodila te teritorije.

Nemački kancelar Olaf Šolc je, prvi put od septembra telefonski razgovarao s Putinom. U razgovoru dugom sat vremena pozvao je predsednika Rusije na iznalaženje diplomatskog rešenja za završetak rata što je pre moguće. Putin je pozvao Šolca da "preispita pristup u kontekstu ukrajinskih događaja".

Ministar spoljnihposlova RusijeSergej Lavrov se pre razgovora između Šolca i Putina požalio da evropske države nisu ništa konkretno uradile po pitanju uslova pregovora, prenosi BBC.

(Espreso / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.