BIVŠI POLICAJAC NAMAMIO TINEJDŽERKU NA INTERNETU, PA JOJ POBIO PORODICU: Policija zatekla HOROR na mestu ZLOČINA
Policija, Foto: Printscreen/Youtube/FOX6 News Milwaukee

MONSTRUM UBIJEN

BIVŠI POLICAJAC NAMAMIO TINEJDŽERKU NA INTERNETU, PA JOJ POBIO PORODICU: Policija zatekla HOROR na mestu ZLOČINA

Policija je u petak pozvana da proveri stanje mlade žene koja je izgledala uznemireno dok je ulazila u crveni automobil sa muškarcem

Objavljeno: 16:09h

Bivši policajac iz Virdžinije, za kojeg se veruje da je ubio porodicu tinejdžerke u Riversajdu u Kaliforniji, nakon što ju je namamio na internetu, ubijen je u pucnjavi dok je pokušavao da pobegne vlastima, rekla je policija u gradu.

Bivši policajac identifikovan je kao Ostin Li Edvards (28). Detektivi veruju da je Edvards upoznao tinejdžerku putem "catfishinga", oblika onlajn prevare pri kojem se neko pretvara da je druga osoba.

Laptop
foto: Profimedia

Policija je u petak pozvana da proveri stanje mlade žene koja je izgledala uznemireno dok je ulazila u crveni automobil sa muškarcem, rekla je policija. Dok su policajci išli na lice mesta, dispečeri su počeli da dobijaju pozive u vezi sa požarom u istom komšiluku, samo nekoliko kuća dalje od mesta gde je došlo do provere, prenosi CNN.

Vatrogasci su pronašli tri odrasle osobe kako leže u hodniku kuće koju guta požar. Kada su ih izvukli napolje, utvrđeno je da su žrtve ubistva. Preliminarna istraga je utvrdila da je mlada žena o kojoj je dobijena dojava zapravo tinejdžerka koja je živela u kući koju je zahvatio požar i u kojoj su ubijene tri osobe.

Policija je navela da se Edvards upoznao s devojkom na internetu i saznao njene lične podatke. Zatim je otputovao iz Virdžinije u Riversajd, gde je parkirao svoje vozilo na susedovom prilazu i pešice otišao do kuće tinejdžerke. Vlasti smatraju da je u nekom trenutku bivši policajac ubio dedu, baku i majku devojke pre nego što se vratio do svog vozila.

Nekoliko sati nakon što su pronađena tela, policija je videla Edvardsovo vozilo u okrugu San Bernardino. Policajci su pokušavali da ga zaustave, ali je onda došlo do razmene vatre, pri čemu su službenici upucali Edvardsa. Bivši policajac je proglašen mrtvim na mestu događaja, piše CNN.

Policija
foto: AP

Tinejdžerka, koja se takođe nalazila u vozilu, nije zadobila povrede i stavljena je pod zaštitu socijalne službe.

Edvards je dao ostavku u policiji države Virdžinija u oktobru.

"Šokantno je i tužno za celu našu zajednicu policajaca da se tako zla i opaka osoba može infiltrirati u službe koje sprovode red i mir dok istovremeno skriva svoj pravi identitet predatora i ubice. Naše misli i molitve su s porodicom Vinek, njihovim prijateljima i svima onima koji su pogođeni ovim gnusnim zločinom", rekao je šerif okruga Vašington, Blejk Andis.

Žrtve su identifikovane kao Mark Vinek (69), njegova supruga Šeri Vinek (65) i njihova ćerka Bruk Vinek (38).

Još nije zvanično objavljen tačan uzrok i način njihove smrti. Istražuje se i uzrok požara, mada preliminarne informacije pokazuju da se radi o namerno izazvanom incidentu.

(Espreso/Telegraf/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.