MILIONI SU OVO VIDELI! Medicinska sestra je mislila da niko ne vidi šta radi deci, a onda je jedna majka okrila
Foto: Printscreen

KO BI REKAO?

MILIONI SU OVO VIDELI! Medicinska sestra je mislila da niko ne vidi šta radi deci, a onda je jedna majka okrila

Jedan post je postao viralan

Objavljeno:

Šelbi i Džonatan imaju ćerku Sofi, koja se trenutno bori za život. Kada se dvogodišnja devojčica nije osećala dobro, njena majka je pomislila da je u pitanju alergija. Pregledom lekara nisu otkriveni zabrinjavajući rezultati i dijagnostikovana joj je astma.

Šelbi je spremala Sofi na alergijski test, ali je devojčica jedne noći prestala da diše. Porodica ju je odvela u bolnicu i tamo im se svet okrenuo naglavačke. Lekari su otkrili masu veličine lopte u Sofijinim grudima. Dijagnostikovan joj je rak limfnih čvorova i nekoliko meseci je bila podvrgnuta agresivnoj hemoterapiji.

Iako se njeno telo borilo, rak je nastavio da se širi. Hemoterapija je uticala na njenu sposobnost da hoda, govori, kreće se i hrani. Trenutno je na terapiji za pripremu za transplantaciju matičnih ćelija. Kako bi porodica i prijatelji bili obavešteni o Sofijinom stanju, Šelbi je napravila Fejsbuk stranicu pod nazivom „Sophie the Brave“. Jedan post je postao viralan. Majke sve bolesne dece podržale su Šelbi zbog reči kojima je opisala medicinske sestre.

"Vidim te. Ceo dan sedim na ovom kauču i vidim te. Mnogo se trudiš da te ja i moje dete ne primetimo. Vidim da sagneš glavu kada te ona ne vidi i počneš da plačeš. Pokušavate na mnogo načina da ublažite njene strahove i osvojite je. Vidim da joj nerado skidaš zavoje. Vi kažete „izvini“ i „izvini“ više puta dnevno nego što ljudi kažu „hvala““.

Šelbi je ispričala kako posmatra medicinske sestre kako nose gomile lekova i potrepština u sobe za bolesnu decu dok njihovi telefoni za hitne slučajeve zvone u druge sobe.

"Vidim gumene kragne oko tvojih ruku i stetoskop, po jedan za svako dete koje voliš i o kome se brineš... Vidim kako milujete njenu malu obrijanu glavu. Vidim da tešiš mame koje plaču zbog loših vesti. Vidim da radiš na kompjuteru sa detetom u naručju“.

Šelbi je zahvalila medicinskim sestrama koje dolaze i posećuju njenu ćerku čak i kada ona nije njihov pacijent, i što sede sa roditeljima i teše ih u teškim situacijama, iako su njihove obaveze ogromne. „Vidim onaj vodeni pištolj koji kriješ u uglu. Vidim te kako se držiš za ruke, menjaš prljave čaršave, roditeljima prevodiš doktorske dijagnoze i brišeš oči kada izađeš iz tužne sobe. Vidim te kako stavljaš rukavice i maske i ćošak, a onda zastaneš, pre nego što mom detetu daš infuziju otrova za hemoterapiju."

Šelbi je veoma zahvalna sestrama za sve što su uradile za njenu ćerku. Medicinske sestre su ključne za dečje odeljenje. „Ti si nam svaki dan kao Isus. Naša deca ne mogu dobiti ono što im treba bez vas. Majke poput mene bi poludele i izgubile se bez tebe. Spašavaš našu decu i mi ne možemo bez tebe“. Šelbijev post je podeljen više od 25.000 puta i ima više od 50.000 reakcija. Medicinske sestre su bile dirnute njenim rečima i podrškom koju je dala njihovoj profesiji.

Pedijatrijske sestre nemaju samo bolesne pacijente, one imaju male pacijente koji bi trebalo da se igraju i skaču, smeju i budu zdravi. Ove sestre sa posebnom posvećenošću obavljaju posebno težak zadatak. Šelbi je primetila kako medicinske sestre ne brinu samo o svojim malim pacijentima, već i o njihovim porodicama.

Osećala je tu ljubav i brigu. „Na 12 sati ostavljate svoj život da se brinete o bolesnoj i umirućoj deci. U svaku prostoriju ulazite sa osmehom, bez obzira na situaciju. Vidite Sofijino ime i pozdravljate je, iako ona nije vaš pacijent. Zovete lekara, banku krvi i apoteku onoliko puta koliko je potrebno dok deca ne dobiju ono što im treba. Proveravaš me koliko i moju ćerku. Sediš i slušaš me kako meljem 10 minuta iako ti telefon zvoni i imaš puno obaveza." Ovi medicinski stručnjaci su lekari i pomoćnici, drugovi u igri i pripovedači. Oni su blagoslov za porodice koje se oslanjaju na njih. Porodica Skiles je nedavno dobila vest da je Sofi skoro izlečena od raka. Naše molitve upućuju se Sofiji i njenoj porodici u nadi da će ona pobediti u bitci za svoj život.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.