DRUGI DAN ZAREDOM, NOVI KORONA REKORD ZABELEŽEN U KINI: Širom zemlje NOVA ZATVARANJA!
Kina, Foto: Profimedia

PANDEMIJA

DRUGI DAN ZAREDOM, NOVI KORONA REKORD ZABELEŽEN U KINI: Širom zemlje NOVA ZATVARANJA!

Gradovi širom Kine izveštavaju o novim slučajevima, a to je podstaklo lokdaune i druga ograničenja

Objavljeno:

Kina je drugi dan zaredom zabeležila istorijski maksimum dnevnog broja zaraženih korona virusom, čak 32.695 slučajeva, a ovaj nagli porast dolazi samo nekoliko nedelja nakon što su se pojavile nade u ublažavanje mera.

Juče je prijavljeni broj novozaraženih od kovida bio 31.257.

Gradovi širom Kine izveštavaju o novim slučajevima, a to je podstaklo lokdaune i druga ograničenja kretanja i poslovanja.

Francuska privredna komora u Kini pozvala je vlasti da na odgovarajući način sprovedu mere "optimizacije" kovida koje je najavila pre dve nedelje, u saopštenju koje je široko podeljeno na društvenim mrežama nakon što ga je francuska ambasada objavila na svom nalogu na Weibo-u, koji je nalik Tviteru, u četvrtak.

Dvadeset mera, koje uključuju skraćene karantine i druge ciljanije korake, "dale su nadu" francuskim kompanijama za veću bilateralnu trgovinsku i ekonomsku razmenu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Najava 20 mera, baš kada je sve veći broj slučajeva izazvao sve žešći odgovor pod kineskim striktnim pristupom nulte kovid strategije, izazvalo je široku konfuziju i neizvesnost u velikim gradovima, uključujući Peking, gde su mnogi stanovnici zatvoreni kod kuće.

U najvećoj svetskoj fabrici iPhone-a u gradu Džengdžou, više od 20.000 novih radnika je otišlo nakon nereda među radnicima izazvanih kovidom ove nedelje.

Ulice Pekinga puste

Prestonica Kine je u četvrtak zabeležila 1.854 novih slučajeva korone, u odnosu na 1.611 u sredu.

Kina, Peking, Koronavirus, Korona virus, Korona-virus, Covid-19, Covid 19
foto: EPA/WU HONG

Ulice Pekinga su puste, a usluge dostave namirnica su bez kapaciteta jer sve veći broj slučajeva kovida pokreće ograničenja nalik na zatvaranje u delovima kineske prestonice.

Iako je hrane bilo u izobilju u mnogim prodavnicama, aplikacije za dostavu bile su preplavljene porudžbinama. Prodavnice prehrambenih proizvoda u Čaojangu, najvećem pekinškom okrugu, više nisu primale narudžbine za dostavu. Mnogi restorani su zaustavili čak i usluge za poneti.

Nalet, koji je eskalirao sa manje od 100 infekcija dnevno pre dve nedelje, dovodi do pojačane kontrole u ​​gradu od 22 miliona stanovnika. Skoro svaki okrug ima ciljane blokade, sprovode se deo po deo, često jedan stambeni blok za drugim, a stanovnici su zamoljeni da ne napuštaju Peking osim ako nije potrebno.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.