OGLASIO SE KULEBA: Nikad OŠTRIJI, "osuo PALJBU" po Rusiji! (FOTO)
Dmitrij Kuleba, Foto: Printscreen/youtube/ World Economic Forum

kuleba o padu raketa

OGLASIO SE KULEBA: Nikad OŠTRIJI, "osuo PALJBU" po Rusiji! (FOTO)

Rusija je nakon toga demantovala ove navode i saopštila da su izveštaji poljskih medija i saopštenja zvaničnika da su ruske rakete pogodile teritoriju Poljske namerna provokacija u cilju eskalacije situacije

Objavljeno: 23:34h

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba rekao je da projektil koji je pogodio Poljsku nije ukrajinski, te da je to ruska teorija zavere.

„Rusija sada promoviše teoriju zavere da je navodno projektil ukrajinske protivzračne odbrane pao na poljsku teoriju. Što nije istina. Niko ne treba da poveruje u rusku propagandu ili da prenosi njene poruke. Ovu lekciju trebalo je naučiti još od obaranja malezijskog aviona sa oznakom MH17 iznad Ukrajine“, rekao je Kuleba na Tviteru.

Podsetimo, visoki američki obaveštajni zvaničnik izjavio je večeras da su ruski projektili pali u Poljsku, članicu NATO-a, i da su tom prilikom dve osobe poginule, prenosi AP.

Rusija je nakon toga demantovala ove navode i saopštila da su izveštaji poljskih medija i saopštenja zvaničnika da su ruske rakete pogodile teritoriju Poljske namerna provokacija u cilju eskalacije situacije.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski odgovorio je na navode da su ruski projektili večeras pogodili selo na istoku Poljske i rekao je da je „dugo upozoravao da ruske akcije nisu ograničene samo na Ukrajinu“ i pozvao na akciju NATO-a.

Zvaničnici NATO-a i ministarstvo odbrane SAD, ipak, navode da su „svesne izveštaja štampe u kojima se navodi da su dve ruske rakete pogodile lokaciju unutar Poljske blizu granice sa Ukrajinom“, ali da trenutno nemaju informacije koje bi potvrdile te izveštaje.

(Espreso / Nova S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.