RUSI UDARILI NA KIJEV, ZELENSKI REAGOVAO: U sve se uključio i KLIČKO!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO, Profimedia

odlučan

RUSI UDARILI NA KIJEV, ZELENSKI REAGOVAO: U sve se uključio i KLIČKO!

Nacionalni operater Ukrenergo saopštio je da je najveća šteta pričinjena u severnim i centralnim regionima zemlje

Objavljeno:

Ukrakjinski predsednik Volodimir Zelenski oglasio se nakon šestokih raketnih napada na Kijev, u kojem je poginula najmanje jedna osoba. Detonacije su odjeknule i u Lavovu, Harkove i Krivom Rogu.

- Znam da su napadi projektilima doveli do nestašice struje širom zemlje. Radimo na tome, sve ćemo popraviti, preživećemo - rekao je.

Portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva rekao je da je Rusija ispalila oko 100 projektila širom Ukrajine.

Dodaje da su gađali stratešku infrastrukturu, ali da su pogođene i stambene zgrade.

- Zbog masovnog raketnog napada, energetska industrija je započela hitne nestanke struje širom Ukrajine po nalogu nacionalne energetske kompanije Ukrenergo. Tačnije, u glavnom gradu. Ovo je neophodan korak za balansiranje elektroenergetskog sistema i izbegavanje nesreća na opremi. Raspored stabilizacije trenutno nije na snazi. U glavnom gradu najmanje polovina korisnika je bez struje - napisao je on gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Vitalij Kličko
Vitalij Kličkofoto: Profimedia

Nacionalni operater Ukrenergo saopštio je da je najveća šteta pričinjena u severnim i centralnim regionima zemlje i da su u tim oblastima uvedena hitna isključenja struje za sve kategorije potrošača. Ukrenergo je takođe najavio specijalne vanredne prekide u snabdevanju strujom u Kijevu, javio je Rojters.

Zelenski je na samitu Grupe 20 u Indoneziji, ranije danas, pozvao najveće svetske ekonomije da pojačaju svoje liderstvo i zaustave rat u njegovoj zemlji u skladu sa mirovnim planom od deset tačaka za mirno rešenje sukoba sa Rusijom, koji je predložio.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.