TRIJUMFALAN POVRATAK BIVŠEG PREMIJERA, NETANJAHU NOVI MANDATAR VLADE: Preuzima najviši položaj po REKORDNI 6. PUT!
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA/ATEF SAFADI

NAJDUŽI STAŽ

TRIJUMFALAN POVRATAK BIVŠEG PREMIJERA, NETANJAHU NOVI MANDATAR VLADE: Preuzima najviši položaj po REKORDNI 6. PUT!

Hercog će zvanično poveriti mandat Netanjahuu za sastavljanje nove vlade u nedelju, saopštila je danas predsednička kancelarija Izraela

Objavljeno:

Izraelski predsednik Isak Hercog najavio je danas da će pozvati Benjamina Netanjahua da formira sledeću izraelsku vladu, time mu omogućivši da po rekordni šesti put preuzme najviši položaj u zemlji i produži svoj rekord kao lider sa najdužim stažem u zemlji.

Hercog će zvanično poveriti mandat Netanjahuu za sastavljanje nove vlade u nedelju, saopštila je danas predsednička kancelarija Izraela.

Hercog je to objavio nakon sastanka sa svima u parlamentu, Knessetu, kako bi ih pitao koga bi podržali za premijera.

"Na kraju runde konsultacija, 64 člana Knesseta preporučila su predsedniku predsedavajućeg frakcije Likuda, poslanika Benjamina Netanjahua" navodi se u saopštenju.

1 / 2 Foto: Profimedia

On je dodao da je 28 poslanika Knesseta preporučilo odlazećeg premijera Jaira Lapida. Isti broj je odlučio da nikoga ne preporuči

Hercog će se u nedelju sastati sa Netanjahuom u rezidenciji predsednika kako bi mu zvanično poverio mandat za sastav nove vlade. Prema izraelskom zakonu, Netanjahu će tada imati 28 dana da formira novu vladu, uz mogućnost produženja za 14 dana ako za to bude bilo potrebe.

(Espreso/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.