OD VRHUNSKIH SPECIJALITETA DO "VEČERE NA NEBU": Ne morate obići CELI SVET, jer SVE OVO nudi Dubai! (FOTO)
Dubai, "večera na nebu", Foto: Promo

UKUSI DUBAIJA

OD VRHUNSKIH SPECIJALITETA DO "VEČERE NA NEBU": Ne morate obići CELI SVET, jer SVE OVO nudi Dubai! (FOTO)

Ovo su samo neki od predloga gde uz dobru zabavu možete uživati u najraznovrsnijim specijalitetima

Objavljeno:

Ukoliko se tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, Katar 2022, koje se održava od 20. novembra do 18. decembra, nađete u Dubaiju verovatno ćete se zapitati gde biste se mogli zabaviti uz dobru hranu?

Ovaj grad nudi bogatu lepezu neverovatnih kafića i restorana koji na meniju imaju najraznovrsnije kombinacije iranske, libanske i arapske kuhinje koja će vas ostaviti bez teksta. Zbog priliva imigranata iz južne Azije, ovde možete pronaći sve - od bliskoistočne i južnoazijske do istočnoazijske i arapske kuhinje. Takođe, u ponudi je i veliki izbor veganske i druge hrane dobijene iz biljnih izvora.

Ovo su samo neki od predloga gde uz dobru zabavu možete uživati u najraznovrsnijim specijalitetima:

Orfali Bros

Kao što i sam naziv govori, ovaj restoran vode tri brata poreklom iz Sirije koji svojim umećem krše sva pravila tradicionalne levantske kuhinje. Njihovi specijaliteti su autentični i brilijantni - od „Hajde sa mnom u Alep“ (sićušni ražnjići preliveni slatko-kiselkastim kečapom i višnjama), preko šiš barak knedla prelivenih čilijem i pinjolama, do neverovatnih slatkih delikatesa od smokava, pomorandži i pistaća.

Restorani ovog tipa modernizuju bliskoistočnu kuhinju i pretvaraju je u finu, zabavnu trpezu sa lokalnim sezonskim sastojcima. Zato su od ključnog značaja za mapiranje Dubaija kao globalne kulinarske destinacije. Na jednom mestu ćete uživati u apsolutno svakom zalogaju!

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Centar za kulturno razumevanje Šeik Mohamed

U Centru za kulturno razumevanje šeika Mohameda imaćete jedinstvenu priliku da probate u tradicionalnu kuhinju, kao i da razgovarate sa emiratskim domaćinom koji će vam odgovoriti na sva pitanja o kulturi, tradiciji i načinu života u Dubaiju.

Ovaj centar se nalazi u jednoj od najstarijih zajednica u Dubaiju - istorijskom naselju Al Fahidi. Ovde možete degustirati nove ukuse, učiti o kulturi i tradiciji Emirata kroz zajedničko iskustvo. Sve što treba da ponesete su radoznalost, kamera i mnogo pitanja!

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Hutong

Lanac restorana "Hutong" svoje adrese ima i u Njujorku, Londonu, Majamiju i Hongkongu.

Odlična je preporuka svim ljubiteljima severno kineske kuhinje. Ovaj dragulj među ugostiteljskim objektima odlikuje prijatna atmosfera, ambijent inspirisan kineskim motivima i kolorom, ali i ono najvažnije- poduži meni kineskih specijaliteta.

Zaposleni u "Hutong" restoranu će dati sve od sebe da svaki obrok bude spremljen na najbolji i najkvalitetniji način. Arome i ukusi ovih obroka pripremljenih s ljubavlju na vas će ostaviti nezaboravan utisak!

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Dinner in the Sky

Ovaj restoran definitivno se nalazi na samom vrhu liste najneverovatnijih mesta za večeranje na svetu!

Sve se odigrava na dizalici za koju je prikačen sto koji se podiže na visinu od 50 metera. Za ovaj sto može stati do dvadesetoro gostiju što će vam dati mogućnost da u nezaboravnoj večeri uživate sa odabranim brojem ljudi.

Ovo jedinstveno iskustvo traje devedesetak minuta, a za to vreme ćete uživati u vrhunskoj hrani. Za odličnu atmosferu zaduženo je osoblje restorana i Di Džej koji će vas sve vreme zabavljati najboljom muzikom. Gosti, kao i osoblje koje će poslužiti večeru, vezani su sigurnosnim pojasevima. Za ovakvu avanturu neophodno na vreme izvršiti rezervaciju, a cena večere je oko 200 evra.

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Sonara kamp

Ukoliko želite da doživite nezaboravno iskustvo u pustinji, uz fini obrok u kombinaciji sa pažljivo odabranim aktivnostima i zabavnim sesijama, onda je ovo pravi izbor za vas. Večera u kampu Sonara sastoji se od delikatesa inspirisanih tradicionalnom arapskom kuhinjom spojenom sa klasicima francuske kulinarske umetnosti. Tu je i izbor jela koja predstavljaju briljantan spoj ukusa istoka i zapada. Uz savršeno kombinovanje vrhunske hrane i zabavnih aktivnosti, imaćete priliku i da uživate u neverovatnom zalasku Sunca. Ovo je avantura koju definitivno ne treba zaobići!

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Versaće palata Dubai

Hotel "Versaće" je smešten na obali Džadafa. Njegova lokacija je idealna, jer se nalazi na samo petnaestak minuta od aerodroma Dubai i na desetak minuta od samog centra grada.

Ova velelepna građevina svojim eksterijerom podseća na palate iz 16. veka, a karakteriše je upečatljiv ulaz, visoki plafoni i uređeni vrtovi. Svaki komad tkanine na nameštaju koji krasi hotelske sobe i apartmane skrojen je i dizajniran od strane legendarne italijanske modne kuće Versaće.

U sklopu ovog hotela nalazi se devet restorana u kojima možete isprobati najraznovrsnije delikatese iz skoro svih delova planete. Restorani svetske klase u Palati Versaće su "pod palicom" vrhunskih međunarodnih kuvara. Monumentalni bazeni i razrađeni ukrasi čine ga prvim izborom globalne klijentele koja je u potrazi za jedinsvenim, modno orijentisanim hotelom i nezaboravnim životnim iskustvom.

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.