OD ADRENALINSKE INJEKCIJE DO NAJVIŠEG BESKONAČNOG BAZENA: U Dubaiju ćete doživeti SVE što nigde na SVETU ne možete!
Dubai, Foto: Promo

jedinstveno iskustvo

OD ADRENALINSKE INJEKCIJE DO NAJVIŠEG BESKONAČNOG BAZENA: U Dubaiju ćete doživeti SVE što nigde na SVETU ne možete!

Osim budućnosti i futurističke vizije, imaćete priliku i da zavirite u prošlost ovog ekstravagantnog grada.

Objavljeno:

Dubai je najveći grad jedne od sedam država koje čine Ujedinjene Arapske Emirate. Ono što ga izdvaja od drugih je neodoljiv šarm, a zbog sadržaja koji nudi razlikuje se od bilo kog drugog mesta na planeti. Karakterističan je po smeloj arhitekturi i vrhunskom stilu. Predstavlja neverovatan spoj ultramoderne kulture i beduinskog nasleđa. Dubai će u svakom smislu premašiti sva vaša očekivanja i opravdati reputaciju grada sa pet zvezdica.

Prostire se na dugačkom delu obale Persijskog zaliva koja obiluje hotelima u kojima možete boraviti. Jedan od tih renomiranih hotela je "Rove La Mer Beach" koji se nalazi na samo desetak minuta od Dubai mola. Ovaj ugostiteljski objekat poseduje sopstvenu plažu sa plažnim mobilijarom, bazen, spoljašnu terasu, plažni bar, teretanu kao i drugi sadržaj koji će upotpuniti vaše uživanje. Sve sobe su klimatizovane, a na raspolaganju vam je i mini bar i televizor. Dobrodošlicu u hotel će vam poželeti prijatno osoblje koje je uvek spremno da odgovori na sve vaše zahteve.

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Dubai je grad koji nikada ne spava i čija se svetla nikada ne gase. U njemu svako može naći avanturu za sebe. Zato ga nazivaju igralištem za odrasle. Skoro je nemoguća misija tokom kratkog boravka doživeti sve ono što ova arapska lepotica pruža, ali ovo su samo neke od atrakcija koje morate posetiti:

Sky views

Ukoliko se ne plašite visine, Skaj Vjuv Dubai će vam pružiti nezaboravno iskustvo koje ćete naširoko prepričavati. Na 52. spratu Skaj Vjuv hotela, na visini od 219.5 metara, iz ptičije perspektive možete posmatrati ceo Dubai. Nudeći ekspanzivan pogled od 360 stepeni, ovo je jedna od najpopularnijih atrakcija za adrenalinske zavisnike.

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Još jedna poslastica za sve posetioce Skaj Vjuva je i stakleni tobogan koji se nalazi sa spoljašne strane zgrade. Ova atrakcija će vam pružiti jedinstven osećaj kao da letite na ćilimu. Zahvaljujući staklenim bočnim zidovima, dnu i plafonu, pred vama će se stvoriti predivan pogled na Burdž Kalifu i fontanu dok se spuštate na visini većoj od 200 metara.

Osim tobogana, tu je i šetnja po ivici nebodera - unikatna i prva atrakcija ovakve vrste u regionu. Opremljeni penjačkim pojasom i šlemom, hodaćete prema ivici tornja na otvorenom u dužini od 219,5 metara uz fasadu zgrade.

Dubai Fontana

Dubai
foto: Promo

Dubai Fontana je najveća muzička fontana na svetu. Nalazi se ispred Dubai mola koji je najveći šoping centar na planeti. Fontana se aktivira na svakih pola sati, a njena specifična lepota je najgrandioznija tokom večernjih časova. Ovo je definitivno jedna od onih atrakcija koje se nipošto ne smeju propustiti. Radnim danima prva predstava počinje u 18h, a poslednja u 22:30h. Vikendom prva predstava počinje u 18h, a poslednja počinje u ponoć.

Dubai mall

Dubai
foto: Promo

Još jedno mesto koje morate posetiti u Emiratima je i Dubai mol. Krase ga mnogobrojne radnje sa svim najpoznatijim svetskim brendovima. U prizemlju ovog velikog tržnog centra nalazi se čuveni akvarijum, kao i podvodni zoološki vrt sa više od 140 različitih morskih vrsta. U jednoj od brojnih prostorija možete videti i skelet dinosaurusa starog preko 155 miliona godina. Dinosaurus, visine oko 25 metera, dopremljen je Dubai mol 2008. godine iz Amerike.

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Muzej budućnosti

Visoko mesto na listi najboljih mesta u Dubaiju zauzima i muzej koji istražuje mogućnosti koje bi se mogle ostvariti u budućnosti. Osim eksponata, ovde ćete dobiti uvid i u nekoliko iskustava koja deluju prilično futuristički. Kako biste obišli sve znamenitosti muzeja potrebno je oko dva sata, a cena ulaznice je 40 dolara.

Dubai
foto: Promo

Stari Dubai, vožnja abra čamcem, Ulica zlata

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Osim budućnosti i futurističke vizije, imaćete priliku i da zavirite u prošlost ovog ekstravagantnog grada. Stari Dubai predstavlja prikaz onoga kako je glavni grad jednog od Emirata nekada izgledao. Okrug Bastakija, poznat i kao kvart Al-Fahidi, izgrađen je krajem 19. veka kao dom bogatih persijskih trgovaca koji su došli ovde radi trgovine biserima i tekstilom. Ovo je i najstariji stambeni kvart u gradu karakterističan po svojim kulama od vetra, koje su nekada korišćene kao klima uređaji.

Vožnja abrom (tradicionalni drveni taksi na vodi) poseban je doživljaj. Ovim neobičnim prevoznim sredstvom prelazi se sa jedne na drugu stranu obale kako bi se došlo do tržnice začina i Ulice zlata. U jednoj od radnji u Ulici zlata (Dubai Gold Souk) imaćete jedinstvenu priliku da vidite najteži prsten koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Palm Jumeirah, The Pointe Dubai, Costa Azzura

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Na 52. spratu solitera, u sklopu tržnog centra Nakheel Mall na ostrvu Palma Džumerja, nalazi se još jedna u nizu atrakcija. Sa visine od 240 metara, ovde možete uživati u panoramskom pogledu na ostrvo Palma, marinu Dubai i Arapski zaliv. Odavde ćete uočiti mnogobrojne kultne znamenitosti i skrivene dragulje ovog prelepog grada.

Na samom vrhu Palme, a preko puta hotela Atlantis, smeštena je živopisna i opuštajuća arena sa preko 80 restorana, prodavnica i atrakcija uključujući i maloprodajne objekte, kao i lokale za zabavu ( The Pointe Dubai).

Ova atrakcija posetiocima pruža neograničen izbor, živopisna iskustva i neverovatan ugođaj. Nezaobilazno je i šetaliste dužine 1.5 kilometar koje je samo po sebi senzacija kako za stanovnike Emirata, tako i za turiste.

Kompanija Kosta Azura je omogućila da u ovom delu ostrva Palma Džumerja dozivite jos jedno neverovatno iskustvo. Reč je o vožnji električnim katamaranom duž obale Palma Džumerje. Katamaran je dizajniran za dve osobe sa zaštitnom nadstrešnicom, udobnim sedištima i vodootpornim stereo uređajem sa kojim se možete povezati preko blututa i slušati sopstvenu muziku. Na vama je samo da se opustite i uživate u predivnom okruženju.

Madame Tussuads Dubai

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Muzej Madam Tiso u Dubaiu dizajniran je i uređen tako da posetiocima pruži priliku da se izbiliza upoznaju sa poznatim ličnostima iz sveta umetnosti, politike i sporta kao i sa istorijskim ikonama, uključujući i vladare UAE. Sve figure kreirane su istom tehnikom koju je i sama madam Tiso koristila pre 200 godina. Sigurno nećete propustiti jedinstvenu priliku za selfije, a za to će vam još potpuniji ugođaj pružiti moderne kabine u kojima možete skenirati QR kodove prilikom fotografisanja. Cena ulaznice je oko 28 dolara.

Aura skypool

Dubai
foto: Promo
Dubai
foto: Promo

Na pedesetom spratu Nakhil tornja nalazi se Aura skajpul, najviši bazen na svetu koji nudi spektakularan pogled na Dubai, Palma Džumerju i blistavi horizont arapskog zaliva. U sklopu bazena čija je površina 750 kvadratnih metara nalazi se i bar. Ovaj raj pod oblacima poseduje dnevni boravak sa terasom gde se možete opustiti na ležaljkama napravljenim po meri.

U salonu i baru Aura imaćete jedinstvenu priliku da isprobate najbolje ukuse Azije, a jelovnik je inspirisan odabranim internacionalnim jelima. Na raspolaganju vam je i širok spektar jela i pića - od Aura stiki konfit salate do glaziranog miso lososa i punjenog karfiola na žaru za vegetarijance. Ovaj prostor ima mogućnost rezervacije za svadbene svečanosti, korporativne događaje i zabave.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.