ILON MASK PRETNJA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST? Najbogatiji čovek na svetu na METI, slušajte šta je Bajden REKAO!
Džo Bajden, Foto: EPA

DRAMA

ILON MASK PRETNJA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST? Najbogatiji čovek na svetu na METI, slušajte šta je Bajden REKAO!

Maskova kompanija Tesla koja se specijalizuje za proizvodnju električnih automobila je ekonomski usko vezana za Kinu, a u Šangaju se proizvede polovina godišnje produkcije ovih vozila

Objavljeno: 10:14h

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden izjavio je da „vredi proveriti“ odnose šefa Tvitera Ilona Maska sa drugim zemljama, prenosi Rojters

Bajden je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li je Ilon Mask pretnja za nacionalnu bezbednost zbog preuzimanja Tvitera uz pomoć konglomerata iz Saudijske Arabije.

„Mislim da vredi proveriti odnose i saradnju Ilona Maska sa drugim zemljama. Ne kažem da on radi nešto loše. Kažem da njegove odnose i saradnju vredi proveriti“, rekao je juče Bajden.

Džo Bajden
Džo Bajdenfoto: Profimedia

Najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask nedavno je preuzeo Tviter i pred američke izbore za Kongres putem ove socijalne platforme podržao Republikansku partiju.

Vlasnik kompanija Tesla i SpaceX Ilon Mask je ranije izjavio da Ukrajina treba da učini određene ustupke Rusiji da bi se zaustavio rat, kao sto je predaja Krima, i dozvoli referendume u istočnim oblastima Ukrajine.

Rekao je i da spor Kine i Tajvana treba rešiti tako što će Pekingu biti data neka izvršna ovlašćenja nad Tajvanom.

Ilon Mask
Ilon Maskfoto: Profimedia

Maskova kompanija Tesla koja se specijalizuje za proizvodnju električnih automobila je ekonomski usko vezana za Kinu, a u Šangaju se proizvede polovina godišnje produkcije ovih vozila.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.