VEĆINA AMERA PROTIV NJEGOVE KANDIDATURE? Izbori za Kongres pokazali ono što se Bajdenu nimalo neće DOPASTI
Džo Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

AMERIKA

VEĆINA AMERA PROTIV NJEGOVE KANDIDATURE? Izbori za Kongres pokazali ono što se Bajdenu nimalo neće DOPASTI

U isto vreme, 60 odsto pristalica Demokratske stranke misli da bi Bajden trebalo da dobije drugi mandat

Objavljeno:

Većina Amerikanaca koji su glasali na izborima ne žele da se predsednik SAD Džo Bajden kandiduje za drugi mandat na predsedničkim izborima 2024. godine, javio je Si-En-En pozivajući se na rezultate izlaznih anketa.

Više od dve trećine glasača protivi se Bajdenovoj kandidaturi. Ankete su pokazale da devet od 10 pristalica Republikanske stranke i sedam od 10 nezavisnih glasača ne želi da ponovo vidi Bajdena kao kandidata. U isto vreme, 60 odsto pristalica Demokratske stranke misli da bi Bajden trebalo da dobije drugi mandat.

Glasanje na izborima u SAD na polovini Bajdenovog predsedničkog mandata završeno je noćas. Amerikanci su glasali za 435 članova Predstavničkog doma Kongresa SAD i trećinu Senata. Pored toga, izabrani su guverneri 36 saveznih država i tri prekomorske američke teritorije.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

Lokalni stručnjaci ne isključuju mogućnost da vladajuća Demokratska stranka nakon izbora izgubi kontrolu nad Predstavničkim domom i Senatom, čime bi Republikanskoj stranci bio otvoren put za preuzimanje kontrole nad Kongresom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.