MEDICINSTA SESTRA AMPUTIRALA STOPALO PACIJENTU BEZ NALOGA LEKARA: Nesrećni čovek sve osetio tokom OPERACIJE?!
Operacija, Foto: EPA/Mohammed Badra

HOROR

MEDICINSTA SESTRA AMPUTIRALA STOPALO PACIJENTU BEZ NALOGA LEKARA: Nesrećni čovek sve osetio tokom OPERACIJE?!

Medicinska sestra koja je prisustvovala amputaciji rekla je policijskim zvaničnicima da ju je pacijent čvrsto držao za ruku i da je stenjao tokom postupka

Objavljeno:

Bivša medicinska sestra u Viskonsinu suočava se sa optužbama za krivično delo nakon što je amputirala stopalo umirućem pacijentu bez naloga lekara, saopštila je policija.

Meri K. Braun (38), bivša bolnička sestra koja je bila odgovorna za zbrinjavanje žrtve u "Spring Valley Health and Rehab Center" u Spring Valeju, Viskonsin, optužena je za fizičko zlostavljanje starije osobe, namerno nanošenje teških telesnih povreda, prema krivičnoj prijavi koju je pregledala lokalna novinska kuća VKOV.

Pacijent na samrti, koji je bio pod Braunovom negom, imao je teške promrzline na oba stopala i primljen je u starački dom u martu 2022. godine, a veruje se da je blizu smrti krajem maja, navodi izdanje.

Prema VKOV, Braun je umirućem pacijentu amputirala desnu nogu, koju je držala samo koža i nekoliko tetiva, 27. maja, uprkos tome što nije imala dozvolu lekara.

Braun je priznala policijskim zvaničnicima da je pacijentu amputirala stopalo kako bi mu bilo udobnije, navodi VKOV.

Medicinska sestra koja je prisustvovala amputaciji rekla je policijskim zvaničnicima da ju je pacijent čvrsto držao za ruku i da je stenjao tokom postupka, piše lokalni list.

Bolnica, Tuga, Smrt, Operacija, Greška lekara, Doktorka
foto: Profimedia

Druga medicinska sestra koja je razgovarala sa pacijentom nakon zahvata rekla je da joj je rekao da ga boli i da je sve osetio tokom operacije, navodi VKOV.

Prema lokalnim novinama, druga medicinska sestra rekla je policiji da je amputacija loše obavljena.

Medicinska sestra je takođe rekla da je Braun spomenula da njena porodica ima prodavnicu za taksidermiju, gde je rekla da namerava da sačuva stopalo i stavi ga na izložbu sa znakom na kojem je pisalo: „Nosite čizme deco“.

„Mi smo i nastavićemo da u potpunosti sarađujemo u istrazi o ovom pitanju“, rekao je za VKOV Kevin Larson, administrator i izvršni direktor "Spring Valley Senior Living and Health Care". "Identifikovana osoba nije zaposlena u našoj zajednici."

(Espreso/Insider)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.