JOŠ JEDNA TRAGEDIJA TOKOM PROSLAVE ZA NOĆ VEŠTICA: Maja (19) se samo SRUŠILA na festivalu, NIJE JOJ BILO SPASA!
Maja, Foto: Facebook/Maya Nager

JEZIVO

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA TOKOM PROSLAVE ZA NOĆ VEŠTICA: Maja (19) se samo SRUŠILA na festivalu, NIJE JOJ BILO SPASA!

U toku je istraga u vezi sa smrću devojke koja je preminula pod nerazjašnjenim okolnostima

Objavljeno:

Užasna tragedija dogodila se na muzičkom rejv festivalu za Noć veštica u Edinburgu kada je tinejdžerka umrla nakon što se srušila.

Maja Nager (19) je bila na žurci u subotu uveče, gde se puštala elektronska muzika.

Kada se srušila, brzo je prevezena u bolnicu, ali uprkos naporima lekara, proglašena je mrtvom u ponedeljak ujutru, preneo je The Daily Record.

U toku je istraga u vezi sa smrću devojke koja je preminula pod nerazjašnjenim okolnostima.

Oglasio se i izvor sa pomenutog festivala.

- Jadna devojka, srušila se oko 18 časova, bilo je strašno. Hitna pomoć je brzo došla po nju i odvezla je. Nismo znali šta joj se dogodilo, ali kada smo čuli da je preminula, to je bio šok - rekli su.

- Obavešteni smo o 19-godišnjoj devojci koja se loše osećala na događaju u Edinburgu, oko 18 časova u subotu, 29. oktobra 2022. Odvedena je na lečenje u Kraljevsku bolnicu u Edinburgu, ali je nažalost umrla u ponedeljak, 31. oktobra. Istrage su u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta - rekao je portparol škotske policije.

Maja
foto: Facebook/Maya Nager

Rejv događaj Terminal V za Noć veštica 2022. koji je proglašen za najveći festival elektronske muzike u Škotskoj dobio je zeleno svetlo uprkos tome što je policija izrazila zabrinutost nakon što su prethodni događaji bili pogođeni uzimanjem droge i hospitalizacijama, kao i većina festivala.

Festival Terminal V traje od podneva do ponoći, a prvi put je održan 2017. godine i u početku je privukao oko 5.000 ljudi.

Prošle subote je blizu 20.000 ljubitelja ove muzike prisustvovalo događaju na temu Noći veštica uprkos brojnim hapšenjima zbog incidenata sa drogom na prethodnim događajima.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ABC 7 Chicago

Policija je izrazila zabrinutost u vezi sa bezbednošću na sastanku podkomiteta za licenciranje gradskog veća u Edinburgu prošlog meseca nakon što su u prethodnom događaju tri osobe morale da budu stavljene u medicinski izazvanu komu.

Ova zabrinutost dolazi i nakon velikog broja incidenata vezanih za drogu na Terminalu V u prošlosti koji su rezultirali brojnim hospitalizacijama i posetiocima festivala koji su zahtevali lečenje u jedinicama intenzivne nege.

- Apsolutno smo slomljeni ovim vestima i naše najdublje saučešće porodici. Nastavljamo da pomažemo policiji u njihovim istragama - rekao je portparol Terminala V.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.