SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO LEKARE: Žena koja je već sedam meseci u KOMI se PORODILA, evo u kakvom je stanju BEBA!
Beba, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAWAD JALALI

NEVERICA

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO LEKARE: Žena koja je već sedam meseci u KOMI se PORODILA, evo u kakvom je stanju BEBA!

Nesrećna žena je provela i neko vreme na respiratoru, a morali su da joj uklone i deo lobanje kako bi smanjili pritisak na mozak

Objavljeno: 15:48h

Da je život nezaustavljiv i da uvek pobeđuje, potvđeno je još jednom nakon što je objavljena vest da je žena koja je već sedam meseci u komi - rodila je zdravu devojčicu.

Nova majka, poznata kao Šafija, koja je iz severnog indijskog regiona Utar Pradeš, u martu ove godine teško je povređena tokom 40. dana trudnoće, kada je pala sa motora na kojem se vozila bez kacige.

Njena burka je, navodno, zapela za zadnji točak dok se vozila na zadnjem delu motora kojim je upravljao njen partner, zbog čega je pala i zadobila ozbiljne povrede glave. Šafija je od tada imala pet različitih neuroloških operacija u bolnici All India Institute of Medical Sciences u mestu Bulandšahr.

Transplatacija, Operacija
foto: Profimedia

Nesrećna žena je provela i neko vreme na respiratoru, a morali su da joj uklone i deo lobanje kako bi smanjili pritisak na mozak.

Lekari su se u jednom trenutku našli i pred teškom odlukom da li da prekinu njenu trudnoću zbog kome u kojem se nalazi, ali nakon što je ultrazvuk pokazao da je sve u redu sa plodom i da je trudnoća normalna, preporučili su Šafijinoj porodici da se trudnoća nastavi.

Na kraju, uprkos tome što ima svega 10-15 procenata šanse da se probudi iz kome, ova 23-godišnjakinja je uspela da rodi zdravu devojčicu 22. oktobra.

Ona trenutno diše bez respiratora i povremeno pomera glavu i noge - što lekarima i porodici ostavlja nadu da bi jednog dana mogla da se probudi i upozna svoju ćerku.

Beba
foto: Anna Grigorjeva / Panthermedia / Profimedia

Hirurg dr Dipak Gupta nazvao je ovaj slučaj „veoma neobičnim”.

- Nisam naišao ni na jedan takav slučaj u svojoj 22-godišnjoj neurohirurškoj karijeri. Ona je trenutno u stabilnom stanju i nije na respiratoru - preneo je "Independent" reči lekara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.