UŽAS NA FILIPINIMA: Poplave odnele 45 života, spasioci izvlače žrtve iz vode i blata
ilustracija, Foto: EPA/Francis R Malasig

STRAŠNO

UŽAS NA FILIPINIMA: Poplave odnele 45 života, spasioci izvlače žrtve iz vode i blata

Tropska oluja, koja je dostizala maksimalne vetrove od 95 kilometara na sat, sa udarima do 160 kilometara na sat, udarila je u istočnu pokrajinu Katanduanes rano jutros

Objavljeno:

Najmanje 45 osoba izgubilo je život u tropskoj oluji Nalgae na Filipinima, koja je izazvala poplave i klizišta u južnim pokrajinama, saopštila je danas državna Agencija za upravljanje katastrofama.

Prvobitno je objavljeno da su 72 osobe izgubile život, međutim, agencija je korigovala prvobitni izveštaj i navela da je broj mrtvih manji, ali da se 18 osoba vodi kao nestalo, preneo je Rojters.

Tropska oluja, koja je dostizala maksimalne vetrove od 95 kilometara na sat, sa udarima do 160 kilometara na sat, udarila je u istočnu pokrajinu Katanduanes rano jutros.

Donela je obilne padavine i pljuskove u glavnom gradu pokrajine, kao i okružnim pokrajinama, a zatim nastavila preko glavnog ostrva Luzon i ide ka Južnom kineskom moru, saopštila je državna meteorološka služba.

1 / 5 Foto: AP

U petak su spasilački timovi izvukli tela iz vode i nagomilanog blata, nakon što je oluja Nalgae donela poplave i klizišta. Izvučeno je 11 tela uključujući i decu. Više od 7.000 ljudi je iz predostrožnosti evkauisano sa trase oluje, rečeno je iz vladine agencije za AP.

"Sada okupljamo sve spasilačke timove i održaćemo sastanak pre nego što rasporedimo ljude. U Maguindanau više ne pada kiša, tako da će nam to olakšati posao", rekao je zvaničniik agencije za katastrofe Nasrulah Imam.

Godišnje, Filipine prosečno pogodi 20 tropskih oluja.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.