ŽENA OSUĐENA NA DOŽIVOTNU KAZNU UŽIVO NA TV-u: Stoji iza UBISTVA svoje prijateljice
Zatvor, Foto: Beta/Milan Obradović

JEZIVO

ŽENA OSUĐENA NA DOŽIVOTNU KAZNU UŽIVO NA TV-u: Stoji iza UBISTVA svoje prijateljice

Sudija Ričard Marks rekao je da je "jedina kazna" koju sud može da donese za ubistvo jeste doživotna robija i da će osuđena odslužiti najmanje 34 godine

Objavljeno:

Džema Mičel (38) iz Velike Britanije osuđena je na doživotnu kaznu zatvora u uživo prenosu na televiziji zbog ubistva Mi Kuen Čong u Londonu.

U istorijskom saslušanju, Mičel je postala prva žena u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je osuđena uživo na televiziji, i druga osoba koja je osuđena na taj način, prenosi Sky News.

Sudija Ričard Marks rekao je da je "jedina kazna" koju sud može da donese za ubistvo jeste doživotna robija.

On je rekao da će Mičel odslužiti najmanje 34 godine u zatvoru.

Sudija je rekao da je telo žrtve pronašla žena koja je bila u šetnji.

- To jezivo otkriće bilo je još gore jer je žrtvi bila odsečena glava. Ona je pronađena tek nekoliko dana kasnije, nekih desetak metara dalje od tela, niz brdo. Patolog koji je izvršio obdukciju nije mogao da utvrdi uzrok smrti. Ustanovljeno je da je zadobila prelom lobanje, kao i višestruke prelome rebara - rekao je sudija Marks.

On je dodao da ostaje misterija zašto je optužena odlučila da žrtvi odseče glavu.

Da podsetimo, Mičel je optužena za ubistvo prijateljice i penzionerke Mi Kuen Čong, poznate kao Debora.

Tužilac je tvrdio da je Mičel planirala ubistvo Čong, poznate kao Debora, razvedene penzionerke i da lažira njen testament kako bi prisvojila njeno imanje koje vredi više od 800.000 evra.

- Motiv za akcije Džeme Mičel bio je novac, a pokazala je dobro znjane u planiranju i kalkulaciji dok je pokušavala da zataška svoje užasne poteze. Činjenice ovog slučaja su šokantne - rekao je detekriv Džim Istvud.

Tokom suđenja, poroti je prikazan snimak na kojem se vidi kako Mičel dolazi u dom prijateljice noseći veliki plavi kofer, u kojem je navodno bilo oružje za ubistvo, ujutru 11. juna prošle godine.

Više od četiri sata kasnije, ona je izašla sa imanja na severozapadu Londona, noseći kofer koji je izgledao teži i kabastiji.

Tužilac je rekao da se na snimku vidi kako se Mičel muči da nosi kofer jer je u njemu bilo telo. Takođe je imala i tašnu sa finansijskim dokumentima Čong, koji su kasnije pronađeni u domu optužene.

Na sudu je rečeno da su njih dve razmenjivale poruke u vezi sa renoviranjem kuće Mičel. Rečeno je da je Mičel došla na ideju da ubije prijateljicu nakon što je odbila da joj da 230.000 evra za renoviranje kuće.

Nakon pronalaska tela, policija je pronašla falsifikovani testament u kojem Čong ostavlja svoje bogatstvo Mičel.

Plavi kofer pronađen je na krovu šupe komšije, i iako u njemu nisu pronađeni forenzički dokazi, DNK Čong identifikovan je na krvavom kuhinjskom peškiru u džepu.(e

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.