PRINC HARI UMALO NIJE IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Isplivali stravični detalji iz njegove prošlosti za koje niko nije znao!
Princ Hari, Foto: Profimedia

JEZIVO

PRINC HARI UMALO NIJE IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Isplivali stravični detalji iz njegove prošlosti za koje niko nije znao!

Potresna priča o tome da je bio na ivici suicida izbezumila je svetsku javnost. U kratkom, objavljenom odlomku iz njegove autobiografije, princ Hari je objasnio šta mu je spasilo život nakon što se sa Megan Markl odselio iz kraljevske palate i otišao u Los Anđeles.

Objavljeno:

"Šetao sam bulevarom u Los Anđelesu sa revolverom u jednoj ruci i bio sam spreman da se upucam", kaže princ Hari u svojim kontroverznim memoarima koji će uskoro biti objavljeni.

Potresna priča o tome da je bio na ivici suicida izbezumila je svetsku javnost. U kratkom, objavljenom odlomku iz njegove autobiografije, princ Hari je objasnio šta mu je spasilo život nakon što se sa Megan Markl odselio iz kraljevske palate i otišao u Los Anđeles.

„Megan i ja smo odlučili da napustimo kraljevsku porodicu i to je za nas bilo veoma mračno iskustvo. Jednog dana sam šetao Los Anđelesom sa revolverom u jednoj ruci i bio sam spreman da okončam svoj život. Tada sam video svetleći znak na jednoj od zgrada i rekao sebi – jebi ga, ući ću. To je bila kuglana, nikada ranije nisam video ili čuo za tu igru. Kada si na kuglanju, sve ostalo utihne, čuješ samo kuglu koja udara u metu. To je kao joga, ali za kul i snažne momke. Tog dana je kuglanje spasilo moj život“, piše u odlomku knjige.

Kontroverzni memoari princa Harija će se zvati „Spare“ i biće u prodaji od 10. januara po ceni od 28 funti, senzacionalno je otkriveno juče – uz obećanje izdavača da će ispričati njegovu priču „sa sirovom, nepokolebljivom iskrenošću“.

Privlačan naziv memoara je znak pažnje na Harijev nadimak kao „rezervni“ princ – za razliku od njegovog brata princa Vilijama – „naslednika“, jer „Spare“, znači „rezerva“, odnosno nešto što se čuva u slučaju da se original predmet pokvari, izgubi uništi. Verzija na španskom jeziku je još oštrija, jer je dobila podnaslov „En La Sombra“, ili „U senci“.

Podrazumeva se da je Hariju plaćen avans od 20 miliona dolara (18,4 miliona funti) za knjigu kao deo ugovora o tri naslova vrednog 36,8 miliona funti. Danas je izdavač Penguin Random House rekao da je vojvoda donirao 1,5 miliona dolara (1,3 miliona funti) dečjoj dobrotvornoj organizaciji Sentebale i 300.000 funti VellChild, dobrotvornoj organizaciji za decu sa invaliditetom kojoj on služi kao pokrovitelj.

Vojvoda od Saseksa će sam pročitati neskraćenu verziju audio knjige.

Autobiografija od 416 stranica je prvobitno bila potpisana i spremna za bude jesenje izdanje. Ali, njegovo objavljivanje je odloženo nakon kraljičine smrti, a Hari je navodno zahtevao brojne izmene kako bi bio manje kritičan prema svojim rođacima.

Međutim, čini se da je ton knjige pomračen otkako je prvi put objavljena u julu 2021. kao „inspirišuća, hrabra i uzdižuća ljudska priča“. Sada se opisuje kao „lično putovanje od traume do izlečenja“.

Kraljevski autor Ričard Ficviljams je sugerisao da bi kraljevska porodica bila „veoma zabrinuta“ zbog toga kako se knjiga promoviše.

„To je senzacionalan naslov i implicira da pisac nije bio cenjen ili da se sigurno nije osećao u centru događaja“, rekao je on za „MailOnline.“

„Kada se u kratici govori o ‘surovom, nepokolebljivom poštenju’, Palata će biti veoma zabrinuta, posebno zato što su ovo prvi meseci vladavine kralja Čarlsa.“

„Nesumnjivo će biti intervjua, serijalizacije i beskonačnih spekulacija o ovim memoarima, na koje je, po mom mišljenju, trebalo da se čeka mnogo godina. Čak je i Edvard VIII, do tada vojvoda od Vindzora, čekao do 1951. pre nego što je objavljena Kraljeva priča. Posledice ovoga će biti dalekosežne i mogu biti veoma destruktivne“, rekao je on.

Kraljevska porodica nije imala priliku da vidi rukopis pre objavljivanja, tako da neće moći da odgovori na bilo koju od tvrdnji preko svojih advokata.

Datum objavljivanja objavljen je danas u saopštenju za javnost. Pozivajući se na Harija kao na „muža, oca, humanitarca, vojnog veterana, zagovornika mentalnog zdravlja i ekologa“, sugeriše se da će knjiga početi odmah nakon smrti njegove majke, princeze Dajane.

„Spare odmah vraća čitaoce na jednu od najzapaženijih slika dvadesetog veka: dva mlada dečaka, dva princa, koji hodaju iza kovčega svoje majke dok je svet gledao u tuzi — i užasu“, navodi se u saopštenju.

1 / 4 Foto: . EPA-EFE/JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT

„Dok je Dajana, princeza od Velsa, položena na počinak, milijarde su se pitale šta prinčevi moraju da misle i osećaju – i kako će se njihovi životi odvijati od tog trenutka nadalje. Za Harija, ovo je konačno njegova priča. Sa svojom sirovom, nepokolebljivom iskrenošću, Spare je značajna publikacija puna uvida, otkrića, samoispitivanja i teško stečene mudrosti o večnoj moći ljubavi nad tugom.’

„Spare“, ili „Rezervni“, koji je dostupan za pretprodaju, koštaće 28 funti u tvrdom povezu, 13,99 funti kao e-knjiga, 20 funti kao audio preuzimanje i 25 funti kao CD. Biće dostupna na engleskom u Velikoj Britaniji, Irskoj, Australiji, Novom Zelandu, Indiji, Južnoj Africi i Kanadi, dok će knjiga biti objavljena i u prevodu na 15 dodatnih jezika, uključujući španski, italijanski, nemački i kineski.(

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.