OTAC JE BULJIO U TELEFON I BIO PREZAUZET DA BI POGLEDAO U SVOG MALOG SINA: Nakon 2 minuta, zažalio je za ceo život
Foto: Profimedia

PAZITE SE

OTAC JE BULJIO U TELEFON I BIO PREZAUZET DA BI POGLEDAO U SVOG MALOG SINA: Nakon 2 minuta, zažalio je za ceo život

Bio sam “prezauzet” da bih ga pogledao

Objavljeno:

Jedan bloger je na svom Fejsbuk profilu podelio svoje iskustvo i lekciju tako što je roditeljima postavio izazov da ne dopuštaju da im mobilni telefoni utiču na brigu o deci.

“Ne dopustite da zbog telefona budete loši roditelji”, ovim rečima započinje svoju objavu.

– Sa svojim sam sinovima bio sam u kući i na Fejsbuku sam pokušavao da ostanem u kontaktu sa spoljnim svetom.

U jednom trenutku prišao mi je sin Nou. Nisam ga u početku ni primetio, ali bilo mi je jasno da želi da privuče moju pažnju. Pokušao je da mi pokaže jedan svoj autić. Nisam ni digao pogled s telefona, ali sam mu rekao „vau mališa, baš je dobar“. On je nastavio da stoji pored mene. Rekao je „ćao“. Ja sam mu odgovorio „ćao“ par puta, ali on nije hteo da prestane. Uzeo je drugu igračku i pokušao da mi privuče pažnju.

Bio sam “prezauzet” da bih ga pogledao

Eventualno sam digao pogled i rekao “Mališa, tata je zauzet. Idi da se igraš s bratom“. On je izašao iz sobe i otišao u drugu sobu da se tiho igra sa bratom. Nastavio sam da skrolujem na Fejsbuku. On se potom vratio i ista se stvar dogodila.

Zbog posla ga nisam video dva dana. Njemu je bilo dosadno i nedostajao sam mu, i samo je hteo moju pažnju. Ali ja sam bio „prezauzet“ da bih ga pogledao. I oterao sam ga od sebe.

Brzo sam to uvideo i ostavio sam telefon. Osećao sam se užasno. Ponašao sam se kao otac kakav nisam hteo da budem. Bilo mi je dosta, pa sam otišao u sobu i s njim se igrao. Lice mu se ozarilo od sreće, rekao je „super“ i očistio pod da sednem pored njega. Igrali smo se ceo dan, a telefon je ostao u fioci.

To je bilo pre mesec dana. Dao sam sebi pauzu koja mi je trebala, i to je bio moj najbolji mesec proveden sa mojim sinovima.

Ne mogu da objavljujem svakog dana, nekada me danima nema na telefonu. Ali ne smeta mi.

Klince nije nimalo briga za svet. Stalo im je samo da budete uz njih. Moramo da odložimo svoje telefone u fioku kada provodimo vreme sa svojom decom – glasi poruka ovog čoveka.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.